Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani zbunjeni

Ljekarnici tvrde: Novac vraćamo i za lijek plaćen karticom

\'Side view of pharmacist showing patient container of tablets\'
Arhivska fotografija
Autor
Sonja Hoffman
06.10.2011.
u 21:39

Zbunjeni građani ne znaju da se s receptom mogu vratiti po polog za lijek. Iz HZZO-a kažu: Ne znaju zašto gospođa u Hitnoj nije odmah dobila recept za lijek

Lijekovi s osnovne liste lijekova, koji se izdaju na liječnički recept HZZO-ovim osiguranicima, su besplatni. No, što ako osiguranici lijek dobiju od specijalista iz bolničke hitne službe, u sred noći, a nemaju gotovine za ljekarnički polog?

Povrat gotovine

To se dogodilo se čitateljici M.S. koja je s malim djetetom prije tri dana zakucala na vrata dežurne gradske ljekarne na zagrebačkoj Ilici. Dežurna ljekarnica mladu je majku tražila da, dok ne ode pedijatru po recept, ostavi polog od 250 kuna u gotovini. – Gotovinu nisam imala, a ljekarnica je tvrdila da lijek plaćen karticom ne može upisati kao polog, te da novac, ako i donesem recept, neću dobiti natrag – prepričala je M.S.

Prema riječima ravnateljice Gradskih ljekarni Mile Bucelić to što je ljekarnica učinila kosi se s praksom.

– Polog plaćen karticom natrag mogu dobiti svi oni koji recept i račun o plaćanju u ljekarnu donesu do 10 sati ujutro sljedećeg dana – istakla je ravnateljica. Isto su nam rekle djelatnice u dežurnim ljekarnama koje smo tražili savjet.

Recepti u hitnoj službi

– Ako je lijek plaćen karticom dovoljno je da pacijent donese recept, račun i potvrdu posa s kojeg je uplaćen, a mi mu onda vraćamo gotovinu – rekla je djelatnica iz ljekarne u Iilici.

A iz HZZO- a kažu ne znaju zašto gospođa u službi Hitne medicinske pomoći nije odmah dobila recept za potrebni lijek.

– Napominjemo da osigurana osoba kojoj terapiju ordinira doktor u službi hitne medicine u pravilu dobiva ili ampuliranu terapiju ili joj njezin ordinirajući liječnik propisuje lijek na klasičan recept koji nesmetano može podići u bilo kojoj ljekarni.

Komentara 13

JA
JackZgb
00:41 07.10.2011.

Iz HZZO-a kažu: Ne znaju zašto gospođa u Hitnoj nije odmah dobila recept za lijek ------------------------------------------------------------------------------- Vrlo jednostavno, zato jer na hitnoj NE DAJU recepte (barem je takvo moje iskustvo). Bio sam u zadnja tri mjeseca, na moju žalost triri puta na hitnoj, svaki put su prepisali lijek, ali niti jedanput nisam dobio recept. Eto, baš tak jednostavno. :-(

DE
denderi
01:44 07.10.2011.

lopov do lopova,,zar je to normalno ako nešto nije odrađeno ,a plaćeno da se to i naplati...bljak

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
22:16 06.10.2011.

do deset ujutro u ponedjeljak. a što ako liječnik radi popodne. što onda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije