Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima smisla

Kupaonica je najgore mjesto za pohranu beauty proizvoda i make upa, kaže stručnjakinja, a evo i zašto

Shutterstock
11.04.2022.
u 13:30

Brzo zagrijavanje i hlađenje može iz temelja promijeniti teksturu proizvoda i učiniti ga vodenkastim, te u konačnici razrijediti njegovu učinkovitost

Iako vam se to možda čini najboljim mjestom, dermatologinja Kimberley Hume koja vodi kliniku Face the Future kaže da beauty proizvode i make up nikako ne bismo trebali držati u kupaonici jer će se tamo uništiti i izgubiti svoja svojstva.

- Kupaonica je jedno od najgorih mjesta za držanje proizvoda poput hidratantnih krema i seruma jer se tamo može potpuno poremetiti njihov sastav - rekla je za Mirror, "a može im se i čak upola skratiti rok trajanja".

Tri stvari koje morate napraviti da vam make up potraje cijeli dan

1/8

Razlog su, kaže, nestabilne formule proizvoda i sastojci koji su često jako osjetljivi na promjene temperature do kojih dolazi svaki put kad se tuširamo; a što može oštetiti aktivne sastojke ključne za postizanje rezultata u rutini njege kože.

- Kada se tuširate vaša se kupaonica značajno zagrijava što može biti loše za proizvode za njegu kože; naime brzo zagrijavanje i hlađenje može iz temelja promijeniti teksturu proizvoda i učiniti ga vodenkastim, te u konačnici razrijediti njegovu učinkovitost - objasnila je.

Kako biste bili sigurni da ćete izvući maksimum iz svoje njege kože, dodaje stručnjakinja, trebali biste ih pohraniti izvan kupaonice u stabilnije okruženje koje će spriječiti da vaši proizvodi pokažu znakove starenja prije nego što bi trebali.

Slično tome, kaže, ne bismo ih trebali držati ni na mjestu gdje su izloženi suncu, što na ima isti učinak.

Znate li kada treba baciti proizvode za šminkanje?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije