Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVO!

Kuharica otkrila: Ovih nekoliko sjajnih trikova za hranu uštedjet će vam vrijeme i novac!

Tik Tok
26.08.2022.
u 10:30

Kuharica Alison često na Tik Toku objavljuje videe u kojima dijeli savjete za 'oživljavanje' trulog, a u nekim slučajevima sluzavog i pljesnivog, povrća i voća

Umjesto da pustite da vaša hrana trune i zatim ju samo bacite u smeće, možete spriječiti otpad pretvaranjem starog kupusa, tikvica, ostataka piletine i jabuka, u ukusna jela. Tako barem tvrdi profesionalna kuharica Alison Mountford, koja kaže da na taj način možete uštedjeti vrijeme i novac.

Kako piše The Sun, kuharica Alison često na Tik Toku objavljuje videe u kojima dijeli savjete za 'oživljavanje' trulog, a u nekim slučajevima sluzavog i pljesnivog, povrća i voća. 

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12

U jednom od takvih videa ona spašava crnu, pljesnivu glavicu kupusa, uklanjanjem vanjskih listova, prije nego što odreže njegov najtruliji dio. Zatim oguli još jedan sloj kupusa i tek tako, kupus je kao nov. Alison zatim priprema obrok sa svježim i ukusnim povrćem, dodajući mješavinu začina kupusu, te prelijevajući pečene komade krušnim mrvicama. 

- Kupus traje dosta dugo i tako je dobar. Na ovaj smo način bacili samo nekoliko listova, umjesto cijele glavice - objasnila je.

Sličnu metodu koristi i sa sluzavom tikvicom koja se činila nepopravljivom. Ogulila je kožu s povrća, a zatim ga je narezala na male komadiće za pečenje u pećnici. Nakon što ju je oprala i izrezala, tikvica se također činila kao da je svježe kupljena.

@itschefalison Old a$$ cabbage. Looks a little moldy. Eat or toss? I know food waste educator so I’m definitely gonna save this here’s how! #nofoodwaste #PrimeDayDreamDeals #cheflife #parentsoftiktok ♬ original sound - Alison Mountford

Alison također ima trik kojim ćete bolje iskoristiti stare jabuke. Kaže da, iako možda nemaju najsvježiji okus, jabuke stare mjesecima još uvijek možete jesti ako su ostale u hladnjaku. Budući da možda neće biti slatke nakon toliko vremena, Alison preporučuje korištenje starih jabuka za pravljenje čipsa od jabuka, pita, umaka ili za bilo što što možete iskoristiti za pečenje ili kuhanje. 

Ona tvrdi i da večeru od dana prije nikada ne baca, pa tako primjerice od ostataka piletine obavezno napravili sendvič, ili ih nareže na komadiće i stavi u salatu. 

 - Želim pomoći ljudima da smanje bacanje hrane u kućanstvu kako bi uštedjeli novac, a i spasili planet - rekla je Alison.

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije