Kuharica otkrila najbolju metodu kuhanja riže: Više nikad neće biti gnjecava
Mnogi ljudi zahvalili su kuharici na TikToku za dijeljenje ovih korisnih savjeta
Komentari 6
Ja baš volim gnjecavu rižu. Puno bolja od nedovoljno kuhane, bezokusne, isprane.
Sigurno nebu gnjecava jer je nakon 3 min. kuhanja i 12 minuta stajanja još sirova. Riža se KUHA najmanje 20 minuta. Jedino Basmati nešto kraće.
Riža se namače i ispire u dvije vode dok ne izađe mutež i toksini. Tada se kuha u vodi 3: 1. Tako piše i na vrećici , (možda ne na svima).
Volim rizu💚 i s krumpirima graskom
pa procitas koliko se vremena kuha
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Kao prvo riža se ne ispire. Kao drugo postoje električni lonci za kuhanje riže i tamo ima točni omjer koliko šalica riže a koliko vode. Kada je riža kuhana lonac se automatski isključi. Tu riža nikada nije gnjecava.