Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubavni savjeti

Kriza u dugoj vezi može se prevladati. Evo kako

ljube se
Foto: Shutterstock
02.10.2014.
u 20:30

Umjesto tipične rečenice: Dosadan si, nikad ništa ne želiš raditi za vikend osim izležavati se, recite: Više se ne radujem vikendima jer su uvijek isti

Ako povlačite mudre, strateške poteze i ako se naoružate strpljenjem, kriza u dugoj vezi može se prevladati.

Štoviše, nakon ponovnog otkrivanja partnerovih vrijednosti i inicijalnog razloga zajedništva, emocije su jače. Zapravo, poslije uspješno prebrođene bure, mnogi parovi osjećaju još veću bliskost i sreću.

Ključna stvar je u tome da oboje spoznaju svoje stvarne želje i da ih artikuliraju kroz razgovor i djela.

Bračni savjetnici parovima u krizi obično preporučuju da pričekaju bar godinu dana prije donošenja konačne odluke o daljnjoj sudbini veze. To vrijeme treba se utrošiti na analizu onoga što partneri osjećaju da im nedostaje u životu, a što bi im donijelo ispunjenje. U ovom procesu mogu pomoći nove aktivnosti i interesi.

Neophodno je da se jasno utvrdi je li osoba nezadovoljna vezom ili sobom. Druga osoba ne može biti izvor sreće – ovaj osjećaj stvaramo mi sami. Također, izuzetno je važno da partner bude upućen u proces kroz koji prolazi njegova druga polovica, kao i zbog čega to radi.

Obaviještenost je posebno važna za muškarce, jer oni moraju znati točno gdje se nalaze, a nisu baš vješti u nagađanju. Promjene u osobnom životu trebaju se provoditi sitnim koracima i nikako ih ne treba uvoditi uz prebacivanje krivnje na partnera (što žene često čine).

Umjesto tipične rečenice: ”Dosadan si, nikad ništa ne želiš raditi za vikend osim izležavati se”, recite: ”Više se ne radujem vikendima jer su uvijek isti. Voljela bih da češće zajedno izlazimo.” Uz pravi pristup, rješavanje krize vaše veze može poboljšati i vaš ljubavni i osobni život.

Nakon niza godina u modulu opstanka, sada imate više vremena, energije i prostora za osvrtanje i preispitivanje. Sad je pravi trenutak da se osluhnu potrebe i želje za vlastitim ostvarenjem.

>>2 načina kako spriječiti da se u vezi ugasi strast

>>4 znaka da ne smijete prestati raditi na svojoj ljubavnoj vezi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije