Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolucionarno

Kraj losionima i kremama za sunčanje? U prodaji je voda sa zaštitnim faktorom

sunčanje
Foto: Thinkstock
1/2
19.05.2014.
u 14:02

"Napitak za sunčanje", za koju se tvrdi da je prvi takav proizvod u svijetu, već je u prodaji i cijena iznosi oko 160 kuna (17 £) za bocu od 100ml.

Izgleda da je iza nas vrijeme nošenja bočica losiona i krema sa zaštitinim faktorom na plažu.

Na tržište je prvi put lansiran proizvod koji štiti od UV zračenja, a koji se, umjesto da se nanosi direktno na kožu - pije. Riječ je o proizvodu Harmonized H2O koji, prema riječima proizvođača, pruža zaštitu faktora 30. Nakon konzumacije ovog proizvoda, molekule iz tekućine vibriraju na koži i poništavaju 97 posto UVA i UVB zraka, tvrde stručnjaci iz američke tvrtke Osmosis Skincare.

"Napitak za sunčanje", za koju se tvrdi da je prvi takav proizvod na svijetu, već je u prodaji i cijena iznosi oko 160 kuna (17 £) za bocu od 100ml. Proizvod je u prodaji u dvije varijante, a preporučuje se piti 2 ml svaka četiri sata dok boravite na suncu. Potrebno je i pričekati sa izlaganjem suncu sat vremena nakon prve doze, odnosno sat i pol ako se pije na puni želudac.

Stručnjak Ben Johnson tvrdi da su nam dosadašnji proizvodi u obliku krema i losiona pružali " lažan" osjećaj da smo zaštićeni cijelo vrijeme dok boravimo na suncu. Znojenjem ili plivanjem u moru ta se zaštita često gubi jer, iako na proizvodu piše da je vodootporan, vodootporne su samo neke kemikalije u proizvodu, tvrdi Johnson.

Navodi da se nakon tri sata djelovanja vode sa zaštitnim faktorom na koži može lako osjetiti kako sunce utječe na kožu, dok oni koji upotrebljavaju kreme za sunčanje nemaju taj osjećaj i njihova se koža oštećuje tijekom cijelog dana, tvrdi.

- Naša koža je dizajnirana da nas "obavijesti" kada smo previše izloženi UVA i UVB zrakama. Bez obzira na zaštitu koju koristimo, nikada se ne bismo trebali izlagati suncu dulje od 4 sata jer to naša koža neće dobro podnijeti, tvrdi Johnson.

Foto: Osmosis skincare

>>Kako liječiti mrlje od opeklina od sunca?

>>Sunce može oštetiti naše zdravlje, ali i 'nahraniti' organizam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije