Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voćna ljepota

Kozmetički recept za tutti frutti

camerapress
Foto: Camerapress/Guliver
1/16
09.08.2012.
u 15:43

Slasni plodovi idealni su za salate i napitke, ali i za kozmetičke delicije, od gelova za tuširanje i krema, do ruževa voćnog okusa i "voćnih" ukrasa za nokte

Sočna smokva i breskva izvrsno hidratiziraju kožu, egzotična papaja i limeta uz hidrataciju nježno pročišćuju ten dajući mu zdrav sjaj.

Nar (kod nas poznat i kao dalmatinski šipak ili mogranj) među najmoćnijim je biljnim anti-age ekstraktima za mladoliku i sjajnu kožu, a obilje energije daje raznovrsno bobičasto voće: borovnica, brusnica, malina, jagoda, kupina, ribiz...

Slasne bobice ujedno su i "bombice" vitamina, minerala, blagotvornih prirodnih kiselina i obilja drugih sastojaka važnih za zdravlje i ljepotu. Energizirajućim ekstraktima bobičastog voća obogaćuju se preparati za tuširanje, piling i njegu, a balzami za usne često se aromatiziraju bogatim okusima "superbobica".

Supervoćem često se nazivaju i sve popularnije goji i acai bobice, egzotični plodovi za koje se tvrdi da sadrže višestruko veću količinu vitamina C od "uobičajenog" voća te  obiluju i drugim važnim antioksidansima koji štite i revitaliziraju kožu.

Voće je osvojilo i šminku, od ruževa za usne s okusom voćnog sladoleda do ukrasa za nokte oblikovanih u "kriškice" voća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije