Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mnogi se ne slažu

Kozmetičarka savjetuje da ne perete lice svako jutro - osim u ovom slučaju

Shutterstock
14.01.2022.
u 07:00

U svom videu kozmetičarka objašnjava da pretjerano čišćenje kože može imati neželjeni učinak skidanja prevelike količine sebuma, što može naštetiti prirodnoj barijeri kože koja je ključ za zdrav i blistav ten.

Nedavno je na TikToku viralan postao video jedne kozmetičarke koja tvrdi da kožu lica ne bi trebalo prati svaki dan, a ta je izjava pokrenula i lavinu komentara i rasprava.

Kozmetičarka Nicole Caroline na svom je računu @nicolecarolineskin pratiteljima poručila da svakodnevno pranje lica može ozbiljno narušiti kožnu barijeru, te isušiti prirodna ulja kože, odnosno sebum; ili pak pokrenuti njegovu preveliku proizvodnju.

Ona zato jutarnje pranje lica savjetuje samo u slučaju akni.

 Lak vam se brzo ljušti s noktiju? Isprobajte ovaj genijalan trik:

1/5

- Nemojte svako jutro prati lice ujutro osim ako imate akne. Molim vas da to prestanete raditi, hvala! - napisala je Caroline koja sebe inače naziva i "šaptačicom koži", a brzo su se u komentarima oglasili i oni koji se s njom slažu, ali i oni koji misle da kozmetičarka nema dovoljno znanja da može ljudima tako nešto savjetovati.

@nicolecarolineskin See my original video (3mil. 👀) for reference! #skintok #skintokthings #skincareroutine #skinbynicolecaroline #skincaretips #skincare101 ♬ Chandelier - Will Paquin

U svom idućem videu ona kaže kako pretjerano čišćenje kože dokazano može imati neželjeni učinak, te kako može naštetiti i prirodnoj barijeri kože koja je ključ za zdrav i blistav ten, prenosi Independent.

- To nije samo moje mišljenje, već činjenica i sama sam se na sebi i na mnogim klijentima bezbroj puta u to uvjerila - dodala je Caroline i upozorila na dva izuzetka; ljude s masnom kožom sklonom aknama i one koji se puno znoje tijekom noći ili nakon teretane.

Osim toga, kozmetičarka ističe da "ne pranje lica" ne znači doslovno ne pranje, već ne korištenje sredstava za umivanje; a lice se ujutro, tvrdi, treba oprati samo hladnom vodom.

@nicolecarolineskin 🤷🏼‍♀️ #skintok #skincareroutine #skinbynicolecaroline #rosacea #acne #skincaretips ♬ Infinity - Jaymes Young

- Ima mi smisla da se s kožom događa isto što i s kosom; što se više pere, više se i mastiti - napisala je jedna korisnica, no bilo je i onih koji se s tim ne slažu.

- Apsolutno neću prestati čistiti svoje lice…to je dobro raditi, ali s pravim proizvodima.- rekla je druga.

 Liječnica otkrila da rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući, nije dobro za zdravlje:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije