Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo,doktore!

'Kosa mi se stanjila, ima je manje, a tjeme mi je masno i perutavo'

kosa pletenica
Foto: Imagine
22.04.2015.
u 10:28

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

Imam 24 godine i zadnjih godina tjeme mi se previše masti. Drugi dan nakon pranja kose, tjeme je masno i perutavo. Zna mi se pojaviti pokoji prišt na glavi. Zaprepastila sam se kad sam čula da nakon tog prišta dlaka više ne raste na tom mjestu. Kosa mi se stanjila, na zaliscima i sredini glave mislim da je ima manje nego inače, to se ne primijeti, ali ja vidim da je tu rjeđa. Je li to istina? Je li dobro utrljavati ricinusovo ulje u tjeme ili bademovo? Preporučujete li mi neki šampon?

Odgovara Nevia Delalle, dr. med., spec. dermatologije i venerologije

S obzirom na to da imate masno i prhutavo vlasište, trebalo bi prvo riješiti taj problem. Seboreično vlasište sklono je infekcijama, bilo gljivičnim bilo bakterijskim. Savjetujem za početak upotrebu medicinskih antimikotičnih šampona /Oronazol/ prema uputama dermatologa, a potom treba vidjeti hoće li se i dalje stvarati upaljeni prištići. Ako da, potrebna je dodatna antibakterijska terapija. Nije istina da Vam kosa na tim mjestima više neće rasti. A kada riješite ovaj osnovni problem, tada postoje metode kojima ćete moći djelovati na gustoću i ponovni rast kose.

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe... Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

>>'Kosa mi se stanjila, ima je manje no inače, tjeme mi je masno i perutavo'

>>Ako sjedite u klimatiziranim prostorima, izgubit ćete kosu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije