Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKA PATROLA

Koncerti, plivanje s konjima ili ronjenje do potonulih brodova

pula (1)
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
12.08.2013.
u 14:30

Ulaz u starogradsku jezgru uz slavoluk mjesto je na kojem je sjedio i čitao James Joyce

Volite konje? Jahanje? Prirodu? Onda ste na pravom mjestu. Malo dalje od Pule, u uvali Blaz, gdje se nekoliko podzemnih izvora slatke vode miješa s morskom, mjesto je za prave avanturiste. Šestogodišnju Francesku iz Venecije zatekli smo u plivanju s konjima. Pružila se djevojčica na leđa konja, obavila mu ruke oko vrata te su zaplivali po uvali uz netaknutu prirodu. Poseban je to doživljaj koji slijedi nakon izleta na ranč “Barba Tone” u selu Manjadvorci. Mjesto je to na koje dolaze jahači, oni spretniji, ali i amateri kako bi svladali vještinu jahanja, ali i zaplivali sa životinjama te razgledali Vicinu špilju i Nezakcij – nekropolu iz antičkog doba i ostatke hramova tog zaboravljenog grada drevnih stanovnika Istre, plemena Histri. Za najizdržljivije jahače organiziraju se višednevni trekinzi po cijeloj Istri.

– Tura traje od 9 do 17 sati, a cijena je 600 kuna. Za one koji samo žele doživjeti avanturu plivanja s konjima plaćaju 100 kuna. Jedini imamo više od 30 konja s kojima radimo organizirane ture. Stručni instruktori vode i terapijsko jahanje – kazao je Pere Uravić, jedan od voditelja jahanja.

Okolica Pule idealna je za rekreaciju, no u samom gradu prometni kaos vlada cijele godine, a ljeti su kolone i čepovi u prometu mora za svakog vozača. Potraga za parkirnim mjestom čini se uzaludna, a grad je pun turista. Osim neizostavnog razgledavanja Arene, najznačajnijeg spomenika od kojeg počinje i završava svaki obilazak, Augustova hrama ili Zlatnih vrata, akvatorij Pule privući će sve koje zanima ronjenje, obilazak potopljenih brodova – od antičkih i venecijanskih do onih austrougarske mornarice. Jedna od atrakcija je potonuli brod Baron Gautsch, a ta je lokacija uvrštena u 50 najljepših svjetskih ronilačkih destinacija. Noćni život nudi za svakoga ponešto, i ljubiteljima techna i rokerima, zabavu uz komercijalne ljetne hitove te kulturne programe. Najpoznatije su plaže šljunčana Verudela i stjenovita Stoja, no Puljani vole i rt Kamenjak, park prirode i sjajno čisto more ondje.

>> U ljetovalištu koje je volio i Casanova sve je s mjerom, i cijene

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije