Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjerite

Kolika je temperatura u vašoj spavaćoj sobi? Evo kolika bi zapravo trebala biti za zdrav san

Spavanje
Foto: Thinkstock
1/9
02.10.2017.
u 09:54

Mnogi svoju spavaću sobu previše zagrijavaju,odnosno, odlaze na počnak u pretople sobe što može uzrokovati probleme sa spavanjem.

Trećinu svog života provedemo spavajući, stoga je vrlo bitno da spavamo kvalitetno.

Nažalost, moderan život to nam često onemogućava. Prenatrpan raspored i svakodnevni stres, kofein ili ispijanje alkohola često su glavni uzroci problema sa spavanjem većine odraslih osoba. Ali i temperatura u spavaćoj sobi igra veliku ulogu. 

Mnogi svoju spavaću sobu previše zagrijavaju,odnosno, odlaze na počnak u pretople sobe što može uzrokovati probleme sa spavanjem. 

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji, a koje je obuhvatilo dvije tisuće Britanaca, pokazalo je čak 50 posto ispitanika spava u pretoplim sobama. 

Stručnjaci tvrde kako temperatura u spavaćoj sobi ne bi trebala biti veća od 16,1 stupanj. Spavanje u toplim prostorijama može uzrokovati pregrijavanje tijela, posebice tijekom noćnog sna što može dovesti do hiperventilacije, redukcije razine kisika u tijelu i zdravstvenih problema, zaključuje se.  

Komentara 3

Avatar galeb100
galeb100
11:06 02.10.2017.

kod mene ovisi o vanjskoj temperaturi -5-+38

AU
austrougarskigeneral
10:48 02.10.2017.

kod mene 18

BR
Bret
11:28 02.10.2017.

Tko zaključuje?? Vani je sada temperatura +16 C, pa obučem jaknu kad idem van i ne pada mi na pamet iznijet madrac na balkon radi spavanja na "ugodnih" 16 stupnjeva. Koji je ovo kretenizam i gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije