Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ma kakva masaža

Klin se klinom izbija: Bol u mišićima "rješit" će novi trening

Reportaza iz World class centra u Hypo centru. World Class centri u Hrvatskoj svojim clanovima omogucuju pristup teretani, aerobik dvorani, prostoriji za dvoranski biciklizam te prostorijama za relaks
Davor Puklavec/PIXSELL
12.04.2013.
u 16:59

Mliječne kiseline najbolje ćete se riješiti kombinacijom masaže i laganih vježbica upaljenog područja...

Bolova i upale mišića rješit ćete se najbrže - dodatnim vježbanjem, otkrilo je istraživanje sa istraživačkog centra u Kopenhagenu. Iako se godinama vjerovalo da jedino masaža može mišiće \"rješiti\" nakupljene mliječne kiselina, voditelj istraživanja Lars Andersen tvrdi da će najbolje pomoći kombinacija masaže i dodatne vježbe, prenosi TodayHealth.com.

U istraživanju su sudjelovale žene koje su radile vježbe za ruke, te zaradile upalu mišića. Nakon dva dana bol u predjelu gornjeg leđnog mišića (trapeza) ocijenile su ocjenom pet (od deset). Jedan dio leđnih mišića \"oporavljale\" su vježbama, dok su im drugi dio masirali 10 minuta. Lagane vježbe pokazale su se jednako učinkovite u smanjivanju boli i jednako osjetan kao i masaža. Vježbanje usto, možete primjenjivati kod kuće i tako uštedjeti na skupoj masaži, ali bitno je nakon toga dobro istegnuti (zagrijane) mišiće kako bi dobili još veću korist.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije