Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Evo što ne smijete raditi kad vam se kiše

bolest, kihanje, prehlada
Foto: Thinkstock
1/3
16.01.2018.
u 11:32

Muškarac je ispričao da je čuo pucketanje u grlu, nakon čega je nastupila bol te otežano gutanje i govorenje.

Suzdržavanje od kihanja može biti opasno, a to je na svojoj koži doživio i 34-godišnjak iz britanskog Leicestera. 

On je prilikom kihanja začepio nos i usta, a kako pritisak nije imao kuda izaći došlo je do rupture mekog tkiva grla, piše BBC. Liječnici stoga upozoravaju na opasnosti kod suzdržavanja od kihanja. 

Osim grla, moguće su ozljede ušiju, čak i ruptura aneurizme mozga. Muškarac je ispričao da je čuo pucketanje u grlu, nakon čega je nastupila bol te otežano gutanje i govorenje. 

Prilikom pregleda liječnici su ustanovili oteklinu i mekano područje oko grla i vrata, a rendgen je otkrio rupturu. Muškarac je zbog svega u bolnici sedam dana morao hranu uzimati na cijev dok mu ozljeda nije zacijelila. 

Liječnici iz bolnice u Leicesteru istaknuli su da je blokiranje nosa i usta prilikom kihanja opasna stvar koja bi se trebala izbjeći, a zbog širenja zaraze preporučuje se kihnuti u maramicu. 

Pogledajte i galeriju: Ovo je jedna od najvećih pogrešaka koju radite kada vas hvata prehlada

bolest, kihanje, prehlada
1/8

Komentara 1

DU
Deleted user
11:36 16.01.2018.

Evo što ne smijete raditi kad vam se kiše ------- hodati bez rezervnih gaća, naročito zimi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije