Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
it djevojka

Kate Middleton: Dnevno vraćam desetke paketa odjeće

kate middleton (1)
pixsell
23.12.2012.
u 00:01

Omiljena članica britanske kraljevske obitelji dnevno prima desetke vreća s odjećom koje joj šalju dizajneri u nadi kako će odjenuti baš njihovu kreaciju. Prema pravilima monarhije, ne smije primati takve darove te ih sve uz zahvalu vraća.

                Vojvotkinja Catherine pažnju svog supruga možda je privukla u prozirnom i oskudnom outfitu no stil ove mlade dame s godinama je postao utjelovljenje chic i samouvjerene žene. Klasično britanski, njezine jednostavne i elegantne kombinacije dovele su je do titule modne ikone i obožavane članice kraljevske obitelji, baš poput princeze Diane. No, pogledate li ispod površine (ili s unutrašnje strane Kateine odjeće), shvatit ćete kako ova ‘princeza’ ima itekako zahtjevan modni ukus. S obzirom na to da njezin suprug, princ William, kao član britanske avijacije, zarađuje oko 700.000 kuna godišnje, britansku javnost zanimalo je odakle mladoj vojvotkinji novac za dizajnerske kreacije u kojima se često pojavljuje. Odgovor je stigao s uvidom u privatne račune princa Charlesa, koji su pokazali da je u samo šest mjeseci na odjeću svoje snahe potrošio oko pola milijuna kuna. Iako se kraljica Elizabeta navodno bunila na ovaj vrtoglavi iznos, on je objašnjen brojnim službenim događajima na kojima se tridesetogodišnjakinja mora pojavljivati. S obzirom na svoju poziciju u kraljevskoj obitelji, Kate Middleton ne smije prihvaćati poklone modnih kuća iako dnevno dobiva desetke vreća odjeće i skupog accessoirea. “Sve ih vraća uz zahvalu”, otkrila je njezina asistentica. Kad ide u shopping, Kate odbija usluge stilista i kraljevskih kupaca čiji je posao odijevati ju, već sama odabire većinu odjeće. Na zadovoljstvo nacije, najčešće bira kreacije upravo britanskih modnih kuća poput Alexandera McQueena (Sarah Burton svoje mjesto među Kateinim omiljenim dizajnerima osigurala je prekrasnom vjenčanicom u kojoj se vojvotkinja i udala), Alice Temperley, Matthewa Williamsona, Mulberryja i Jenny Packham. Njezina majka, vlasnica uspješne tvrtke za organizaciju evenata, često sa slavnom kćeri ide u shopping, a dame se može vidjeti i u high street trgovinama poput Topshopa i T.K.Maxxa, a često i u brojnim outlet centrima oko Londona. Poput kraljice Elizabete, Kate se ne boji ponavljati outfite pa svoje dizajnerske kreacije često nosi i nekoliko puta, što djelomično opravdava vrtoglave cifre koje za njih ponekad izdvaja. Njezin stil dobio je čak i ime u popularnoj kulturi - ‘efekt Kate Middleton’ naziv je fenomena koji prati svaku kupnju vojvotkinje - njezini odabiri u kratkom roku rasprodaju se sa polica trgovina. Započelo je s Issa haljinom koju je nosila na zaručničkom portretu s princom Williamom, nastavilo se brojnim kopijama njezinog zaručničkog prstena, a čak i cipele koje nosi, već slavne ‘nude’ salonke L.K. Bennett već su mjesecima najprodavaniji model!     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije