Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRUĆINE

Kapa, zaštitni faktor i mnogo hlada za sve bebe

22.05.2009.
u 18:15

Iz godine u godinu smjena godišnjih doba sve je žešća. Iz čizama se doslovce uskače u japanke, pa se svi tuže kako teško podnose nagle promjene temperatura. Upozorenja stižu za starije i bolesne, ali i najmlađima je teško kad živa u termometru krene iznad 30 Celzijevih stupnjeva.

Oprez sa sladoledom
Na potezu su tada mame i tate koji posebno moraju paziti kako će bebe i najmlađi lakše prebroditi vrućine. Važno je da su lagano odjeveni, u prirodne materijele, da na suncu obvezno imaju kapicu i šeširić, ali i zaštitni faktor na koži (za djecu obvezno 50+) jer sunce do njih dopire i kad su u hladu ili pod suncobranom svojih kolica.

I prehranu treba prilagoditi te paziti da djeca piju dovoljno tekućine. Dakako, malo veći osladit će se i sladoledima, a liječnička preporuka uvijek glasi: kupite ga u škrinji neke prodavaonice, jer na velikim temperaturama sladoled se lako kvari i može donijeti ozbiljne zdravstvene teškoće.

Bilo bi dobro izbjegavati sokove, jer količina šećera u njima samo će potaknuti žeđu. Idealno je da djeca piju vodu, prirodne voćne sokove, a najmlađi i bebi čajeve.

Bebe se ne sunčaju
Bebe do godinu dana ne smiju se sunčati.

Kad ste na moru, okupajte ih rano ujutro i predvečer, a to je i idealno vrijeme za duge šetnje uz more. Na svu ostalu djecu treba posebno paziti, jer oni najlakše dobiju sunčanicu i toplotni udar. Unatoč morskim uživancijama, ne bi smjeli biti na suncu od 11 do 17 sati, a sve ostalo vrijeme moraju imati zaštitne faktore i kapu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije