Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako do najljepšeg osmijeha: Tretmani koji će vaše zube učiniti besprijekornima

Kako do najljepšeg osmijeha
Foto: Shutterstock
1/2
19.04.2019.
u 18:00

U Zagrebu su smješteni neki od najmodernijih dentalnih centara u Hrvatskoj, koji idu ukorak s digitalnim tehnologijama te pritom nude vrhunske protetske, implantološke i estetske dentalne usluge

Holivudski glumci, glazbene zvijezde, influenceri... Većina se njih može pohvaliti besprijekornim osmijehom koji mame poglede. Prema mnogim anketama, vlasnik najljepšeg muškog osmijeha je Brad Pitt, a redovito su na listi Tom Cruise, Denzel Washington, Tiger Woods... Među ženama najljepši osmijeh imaju Blake Lively, Penelope Cruz, Kim Kardashian, Eva Mendes... Ako sanjate o holivudskom osmijehu, svakako vam preporučujemo da posjetite Zagreb, koji ima vrhunske dentalne centre i povoljne cijene stomatoloških tretmana.

Jedna od najrespektabilnijih stomatoloških poliklinika u Zagrebu svakako je Šlaj Anić, koja je osnovana još 1984. godine  i otad se razvija i proširuje svoj obim djelatnosti.  Smještena je u centru Zagreba, u blizini Kvaternikovog trga, u Štoosovoj 26 te se proteže na gotovo 1000m2. Poliklinika je ustanova u kojoj se u vrhunski uređenom i opremljenom te ergonomski oblikovanom prostoru primjenjuju najnovije terapijske metode i tehnologije iz područja dentalne medicine i dermatologije. Danas Poliklinika Šlaj-Anić osim potpune usluge dentalne medicine pruža i usluge digitalnog dentalnog rendgena te zubotehničkog laboratorija, a najnovija djelatnost u sklopu poliklinike je i dermatovenerologija.

Tu je i zagrebačka Poliklinika Bagatin, koja se u ponudi stomatoloških usluga ističe posebno osmišljenim preventivnim stomatološkim paketom pomoću kojega možete na vrijeme otkriti eventualne probleme i tako očuvati vaše zdravlje zubi i desni. Njihov stomatološki paket uključuje dijagnostiku s ortopanom 3D, čišćenje kamenca i pjeskarenje, smile design digitalno dizajniranje osmijeha te uklanjanje jednog karijesa.  Poliklinika Bagatin nudi i dijagnostiku Planmecom ProMax 3D Classic uređajem. Digitalne snimke uz pomoć Planmeca ProMax 3D Classic uređaja pružaju široki spektar rendgenskih snimki uz višestruko smanjenu dozu zračenja, čak i do 90% u odnosu na klasične RTG uređaje. No kako do lijepog osmijeha?  Predstavljamo vam nekoliko najuobičajnijih metoda uljepšavanja osmijeha, koje možete napraviti u Zagrebu.

Ljuskice za zube su mali i tanki protetski nadomjesci koji se trajno postavljaju na zube. Oblikom i debljinom podsjećaju na ljusku jajeta te su zbog toga dobile i ime. Njihova najveća prednost krije se upravo u tankoći koja im omogućuje da se fiksiraju na prednju površinu zuba zbog čega se stapaju s prirodnim zubima i trenutačno kreiraju savršen osmijeh.

Izbjeljivanje zubi je neinvazivan postupak koji, kako i sam naziv kaže, daje pacijentu svjetlije i bjelje zube. Blistav osmijeh oduvijek je privlačio pažnju drugih ljudi. Danas sve veći broj ljudi teži blistavo bijelom osmijehu jer nisu zadovoljni bojom svojih zubi. Zubi gube svoj sjaj kroz godine. Caklina je odgovorna za bijeli sjaj zubi, a postoje mnogi uzročnici koji utječu na promjenu boje cakline.

Zubni most na 4 implantata (All on 4) je metoda gdje se za bezube osobe, bez obzira je li riječ o donjoj ili gornjoj čeljusti ili obje, izrađuje zubni nadomjestak (zubni most) koji je fiksno pričvršćen na četiri zubna implantata. Ovaj zahvat pod lokalnom anestezijom, kompjutorski navođenom implantologijom i naprednim kirurškim uređajem omogućuje bolju preciznost ugradnje i trajnost implantata. Pacijenti koji dolaze u Zagreb zbog ove metode, trebaju planirati  samo dvije posjete stomatologu, a postupak same ugradnje gotov je u samo nekoliko sati.

Foto: Shutterstock

Zubne krunice su efikasno i trajno rješenje u slučajevima kad klasični ispuni ne mogu kvalitetno riješiti problem ili kad je zub toliko slab da ga je potrebno dodatno ojačati. Zubne krunice se postavljaju i nakon gubitka krune zuba uslijed frakture (pucanja dijela zuba) ili opsežnog karijesa. Tako oštećen zub, osim što nije estetski prihvatljiv, može uzrokovati zdravstvene probleme poput smanjene mogućnosti žvakanja hrane, preopterećenja susjednih zuba, parodontitisa. S druge strane, zubne krunice mogu biti i rješenje za probleme kao što su nepravilno postavljeni ili tamno obojeni zubi. Keramičke krunice su „kapice“ ili “navlake” koje se stavljaju na izbrušeni zub kako bi ga zaštitile od pucanja, vratile ga u funkciju i uljepšale osmijeh. Razlikujemo metal-keramičke krunice i krunice od bezmetalne keramike. Dok su metal-keramičke krunice čvrste i estetski prihvatljive, bezmetalne krunice su estetski još prihvatljivije odnosno, bezmetalne krunice su estetski potpuno individualizirano i besprijekorno rješenje. Također, kod bezmetalnih keramičkih krunica ne postoji rizik potencijalne pojave crnog ili tamnog ruba uz zubno meso, što je česta boljka metal keramičkih krunica.

Zygoma implantati ili zigomatični implantati su revolucionarna, nova vrsta implantata koju je razvio Per Ingvar Brånemark, profesor iz Švedske, biolog, ortopedski kirurg i znanstvenik koji je veliki dio svog znanstvenog rada posvetio metodi osteointegracije (srastanja implantata s kosti).

Revolucionarni dentalni implantati koji imaju dužinu i do 55 mm eliminiraju potrebu za presađivanjem kosti ili sinus liftom jer se implantati ugrađuju direktno u jagodične kosti u kojima postoji dovoljno potpore za implantate. Ovi implantati predstavljaju zaista najbolju alternativu dugotrajnom procesu nadoknade (augmentacija) kosti koje je nekad bilo jedini spas za osobe s teškom resorpcijom čeljusne kosti. Uz zigomatične implantate, kirurška trauma je smanjena na minimum, vrijeme zacjeljivanja nakon operacije je brzo, a implantati se mogu ugraditi i navođenom kompjutorskom ugradnjom, čime je uspješnost njihove ugradnje gotovo stopostotna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije