Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ludi zakoni

Kad navršite 65, oženite se s rođakom ili završite u zatvoru jer ste se ljubili na klupi

Zaljubljeni par, Ljube se na klupici
Foto: Thinkstock
17.01.2014.
u 11:37

Ako vas uhvate u krevetu s tuđom suprugom, morate biti spremni na kaznu.

Sjeli biste na klupicu, ali mladi par već ju je zauzeo. Sjela mu je u krilo, ljube se strasno i ne izgleda kao da imaju namjeru brzo se udaljiti.

Neugodno vam je dok ih promatrate kako opušteno razmjenjuju nježnosti? Prošećite dalje. Ljubljenje u javnosti nije neobično u Hrvatskoj gdje je zakon "labav" u odnosu na neke države diljem svijeta koje su prilično rigorozne kad je u pitanju iskazivanje osjećaja na javnim mjestima.

Da ne bi bilo problema kad se otisnete iz Lijepe naše, proučite kakve sve sulude zakonske norme ograničavaju ljubav na javnom mjestu. Neke su države otišle tako daleko da će i sam dodir na ulici kazniti sa 10 dana zatvora, dok druge dopuštaju da u bračnu luku uplovite s rođakom!

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI

Suzdržite se od dodira u Dubaiju, gdje će i milovanje po obrazu značiti 10 dana zatvora. Zbog opijanja na javnom mjestu mogu vas zatvoriti čak i do godine dana!

UTAH

U ovoj saveznoj američkoj državi zakon dopušta da se oženite svojim rođakom. No, uvjet je da ste navršili 65. godina. Bratiću možete reći "da" kod matičara i ako vam je tek 55, u slučaju da ste oboje neplodni...

URUGVAJ

Ako vas uhvate u krevetu s tuđom suprugom, morate biti spremni na kaznu. Prevareni suprug ima vas naime pravo oboje ubiti. Ili može odlučiti muškarca kastrirati, a nevjernici odrezati nos!

ESTONIJA

U glavnom gradu Estonije zabranjeno je tijekom spolnog odnosa odigrati brzu partiju šaha...

ŠPANJOLSKA

Seks na javnom mjestu skupo će vas stajati. Ako vas ulove, naplatit će vam i do 75 tisuća eura globe. Ne isplati se riskirati.

TEKSAS

U Teksasu smijete imati samo šest vibratora. Sve iznad toga moglo bi vas stajati 4000 dolara ili kazne zatvora do godinu dana.

ENGLESKA (LONDON)

Zabranjen je seks na parkiranom motoru, a ne smijete ni vabiti nepoznate žene u pubu na seks.

MICHIGAN (FLINT)

Hlače niskog struka koje otkrivaju kakve gaćice nosite smatraju se uvredljivom odjećom pa će vam odrediti 93 dana zatvora i globiti vas kaznom od 500 dolara.

KALIFORNIJA

Nećete vjerovati, ali zakonom je ovdje zabranjeno da doživite orgazam tijekom predigre...

Ne znamo, doduše, tko to kontrolira.

Komentara 8

DU
Deleted user
12:26 17.01.2014.

U Hrvatskoj sin pred maticarom moze reci da i svome tati a ako se tko pobuni protiv toga potpredsjednica vlade mu prisije etiketu homofobnog fašiste. Netrebamo se rugati amerikancima

UM
Umjereni
12:46 17.01.2014.

jones, u hrvatskoj likovi poput tebe slobodno hodaju a u svakoj pristojnoj državi bi bio pod odgovarajućom liječničkom terapijom.

NN
nnn
12:44 17.01.2014.

Sva sreca pa se nasi desnicari jave na svakoj temi. Oni na temi o psecoj hrani pisat svoje mastarije o braku s ocem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije