Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najvažniji obrok u danu

Jutro započnite s ovim doručkom punim umamija i bit ćete nepobjedivi do kraja dana

Vigor Klaić
20.09.2022.
u 07:45

Gljive su prava supernamirnica: zdrave i ukusne, a usto sadrže prirodno visoku razinu umami okusa koji se još intenzivnije razvija prilikom njihovog sušenja. Kada ih uključite u obrok bogat proteinima, mogu pomoći da se cijeli dan osjećate zadovoljnije.

Gljive možete i pohati (odlične su pohane sunčanice), ali i pržiti u tempuri, dodavati mesnim jelima, jelima s tjesteninom, od gljiva možete pripremiti sjajan rižoto, a i mala količina sušenih gljiva obogatit će svako jelo. Kad trebate brzi obrok s gljivama najbolja je ideja pripremiti ih s jajima. Naravno da ćete ih u radnom tjednu pripremati u tavici na štednjaku, a ovu varijantu na grillu sačuvajte za jesenske vikende u prirodi. 

Foto: Vigor Klaić

Jaja s gljivama

Sastojci (za 3 osobe):

2 ljubičasta luka

maslinovo ulje

maslac

350 g gljiva (šampinjoni, bukovače, shiitake...)

6 jaja

sol, papar

Foto: Vigor Klaić

Priprema:

U zdjeli umutite jaja. Na vrućoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac, dodajte luk narezan na ploške i miješajte dok ne omekša, dodajte gljive (one veće narežite na ploške, a manje ostavite cijele). Pržite par minuta, uz miješanje, zatim začinite i prelijte jajima i pecite još par minuta. 

Foto: Vigor Klaić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije