Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'razbiti će kvrge'

Jastuk vam je kvrgav i neudoban? Stavite ga na kratko u sušilicu - s lopticom u čarapi!

Shutterstock
11.07.2022.
u 07:00

Jatuke biste trebali svaki dan 'namjestiti', odnosno podići ih, držati lijevu i desnu stranu, te stisnuti i zatim otpustiti pritisak. To će im pomoći da ostanu mekani i puniji

Kad tek kupimo novi jastuk spavanje na njemu je udobno, no jako brzo glava ostavi otisak, odnosno malo udubljenje na tkanini, i oblik jastuka se promijeni, a i nakon što se opere jastuku se neće vratiti prvobitni izgled i više neće biti tako udoban. Srećom, jedan stručnjak za spavanje podijelio je trik za vraćanje jastuka u to izvorno stanje bez udubljenja i kvrga; a sve što trebate su teniska loptica i čarapa, piše Mirror.

Spavate na pamučnim jastučnicama? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

1/5

Stručnjak za spavanje Martin Seeley, rekao je da biste jastuke trebali svaki dan 'namjestiti', odnosno podići ih za lijevu i desnu stranu, stisnuti pa zatim otpustiti pritisak. To će pomoći da ostanu mekani i puniji, a trik koji će im pomoći da ne budu kvrgavi je u tome da ih stavite u sušilicu zajedno s teniskom lopticom koju ste stavili u čistu čarapu. 

Kako kaže stručnjak, upalite sušilicu na najnižu postavku i uključite na 30 minuta. Loptica bi trebala razbiti 'kvrge' s jastuka, a čarapa će pomoći da se žuta boja s nje ne otisne na jastuk.

Jastuci od perja i paperja zapravo postaju kvrgavi od znoja i vlage ako se koriste dulje vrijeme, pa biste ih trebali svako jutro otresti i namjestiti, kako biste poboljšali protok zraka između perja.

Inače, jastuke bi trebalo prati svakih četiri do šest mjeseci, a jastučnice barem jednom tjedno. 

S ovim trikom zaspat ćete za pet minuta! 😴  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije