Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recesija pogodila i visoku modu

Jastučići u prošlost. In je tirkiz!

zigman
31.12.2009.
u 13:32

Godinu je svakako obilježila i kriza, modni biznis pretrpio je velike gubitke, a mnogi poznati dizajneri upravo su zbog minusa svoje pogone preselili u Kinu, što je prouzročilo novi val skandala.

S jezom smo dočekali povratak jastučića na ramenima, tajica i plišanih haljina, no moda 80-ih brzo je postala apsolutni hit 2009. i svaka žena koja drži do sebe (i do mode) nabavila je (ili iskopala iz ormara) barem komadić inspiriran tim desetljećem prošlog stoljeća. Čak su i zaklete neprijateljice tajica, koje su se klele da ih nikada više neće odjenuti, uskoro ulicama brodile utegnute u uske tajice nadopunjene širokim majicama. Godinu je svakako obilježila i kriza, modni biznis pretrpio je velike gubitke, a mnogi poznati dizajneri upravo su zbog minusa svoje pogone preselili u Kinu, što je prouzročilo novi val skandala.

Nije nedostajalo ni skandala na zvjezdanim događanjima, a jedan od posljednjih dogodio se na dodjeli MTV Music Awarda kada su se popularne pjevačice Shakira i Pink pojavile u istoj Balmainovoj haljini. Na veliku scenu vratio se i sjaj – pa su satenska odijela i raskošne haljine (posebno s potpisom Dolce&Gabbane) preko noći postali najpoželjnija odjeća na različitim promocijama. I na domaćoj sceni mnogo se toga zahuktalo.

Fashion.hr preselio se napokon u Zagreb i pokazao da je izrastao u uistinu respektabilnu modnu manifestaciju. S druge strane, Cro-a-Porter izgubio je nešto svoga sjaja, no sjajne revije Juraja Zigmana, sestara Boudoir i Matije Vuice održavaju ga na domaćem modnom tronu.

Pogled u 2010. znači gomilu futurističkih materijala te velik povratak tirkizne boje koja je zbog prisutnosti u kolekcijama svih vodećih dizajnera već proglašena bojom nadolazeće sezone.

Komentara 1

ZU
zuzuzu
16:01 03.01.2010.

Modna kuća koja se spominje nije Balamin, već Balmain.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije