Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gore od štikli

Japanke glavni krivac za većinu ozljeda stopala

'People'
'PhotoObjects.net'
30.07.2010.
u 08:00

Svaka peta žena ima par japanki, a ortopedi upozoravaju na dugotrajno nošenje jer uzrokuju probleme sa stopalima.

Ako ste mislili da su samo visoke potpetice opasne po zdravlje, prevarili ste se! Omiljena ljetna obuća, japanke, mogu zadati više problema nego što ste mislili. Svaka peta žena ima barem jedan par. No liječnici upozoravaju na opasnost od redovitog nošenja japanki poput krhotina na goljeničnim kostima i bolova u zglobovima. U japankama ljudi mijenjaju način hoda, pa kada zakorače, pritisak je na vanjskom dijelu stopala, a ne na peti što uzrokuje dugotrajna oštećenja. 

– Japanke su popularne u cijelom svijetu. Lako se obuju i skidaju, ali žene bi trebale biti oprezne jer dulje nošenje može uzrokovati probleme sa stopalima i nogama – rekla je Emma Supple, konzultantica ortopedica iz MBT-a. U godini 200.000 Britanaca završi u liječnikoj ordinaciji zbog padova u japankama koje im donesu dugoročnije zdravstvene probleme. Najčešće su pritužbe pacijenata na iskrivljenje gležnja, a neki su čak i slomili ruku poslije pada u japankama. Mnoge bole i prsti zbog stalnog grebanja o nit koja je između palca i malog prsta.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
panco2
08:45 30.07.2010.

-a ako s njima ideš u vodu, nemoraš znati ni plivati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije