Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idealan omjer

Izračunajte sami koliko ste privlačni

revija (1)
Željko Lukunić/Pixsell
27.08.2010.
u 09:00

Kod muškaraca bolje prolaze žene koje na prvi pogled izgledaju plodnije.

Znate li što muškarca privlači na ženi? Matematički omjer struka i bokova, i to ako širina struka iznosi 0,7 posto širine bokova. Do toga su podatka, na prvi pogled apsolutno neprivlačnog, došli znanstvenici s Novog Zelanda.

Najprije dekolte

Naime, oni su muškarcima dobrovoljcima pokazivali fotografije žena te infracrvenom kamerom pratili njihove oči dok su gledali žene na fotografijama.

Iako bi najprije pogledali, očekivano, žensko poprsje, odluka je li im žena privlačna ili ne temeljila se na omjeru njezinih bokova i struka. Upravo su takvim idealima odgovarale neprežaljena plavuša Marylin Monroe te ljepotica modernog doba Jessica Alba. Na hrvatskim je prostorima savršen primjer Renata Sopek, televizijska voditeljica, koja se slaže s teorijom da muškarci prednost daju ženama s oblinama.

– Muškarci vole vidjeti žene s oblinama jer ovo dirigiranje ljepote kroz manekenstvo i žene koje izgledaju kao vješalice nije nikom ugodno za oko. Žena mora biti, kako se kaže, komad – odlučno govori Sopek.

Plodnost je ključ

U prilog tome da muškarce privlači upravo taj omjer, govori i povijest. Naime, ovakav mali omjer širina smatrao se kroz povijest simbolom plodnosti žene, a ranija su istraživanja pokazala da muškarce, vrlo vjerojatno podsvjesno, privlače žene koje svojim izgledom pokazuju da su spremne nastaviti njihovu lozu.

Što se, pak, muškaraca tiče, trebali bi zaboraviti teretane i prevelike mišiće. Novozelanđani tvrde da žene žele mršavije, pomalo feminizirane muškarce, smatrajući da su oni osjećajniji i nježniji te time i bolji partneri.

Ključne riječi

Komentara 11

ZA
zagabria1
12:20 27.08.2010.

Ovo sa feminiziranim muskarcima ne znam, na cesti se vidi same celave, jake, grube muskarce sa dobrim komadima. Ili novosti nisu doprle do nasih zena :)

TM
tesla moj ponos
17:01 27.08.2010.

Pitam se kako žena mora biti komad. Je li to komad namještaja ili komad mesa. Jadne cure o čemu vode računa. Vidi se da im brak i djeca nisu niti u primisli. O ljubavi mogu samo sanjati. A romanitka je za njih znanstvena fantastika. Ajme onome tko se zaljubio u komad jer komad postane komadina - vrlo brzo !Čemu bljezgariti kad oni i one ništa ne razumiju. Ali doće vrijeme - razumijevanja ! Buđenja iz lažnih percepcija svijeta i ljudi !

CR
croatica888
10:12 27.08.2010.

A kod žena bolje prolaze oni kod kojih se ima što orati po novčaniku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije