Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postoje dokazi

Istraživanje je potvrdilo kako žene obavljaju više kućanskih poslova od muškaraca

Shutterstock
27.07.2019.
u 07:43

Žene čiste više od muškaraca, a ni u Hrvatskoj situacija nije ništa drugačija

Istraživanje koje su proveli stručnjaci sa Sveučilišta u Londonu pokazalo je kako samo jedan od 14 parova jednako dijeli kućanske poslove. Većinom je za sve poslove zadužena žena u vezi.

Prosječna žena u Velikoj Britaniji provodi 16 sati tjedno na obavljanje kućanskih poslova, dok muškarci potroše tek šest sati na istu aktivnost. Stručnjaci su analizirali preko 8 500 parova i došli su do idućeg zaključka, piše The Sun.

Foto: Shutterstock

Podijelili su ih u osam grupa, a u 93 posto parova, žene su obavljale većinu kućanskih poslova. Čak i kod veza u kojima oboje imaju posao i gdje muškarci vjeruju da se poslovi trebaju jednako raspodijeliti, ispalo je kako svejedno većinu obavlja žena. Drugačiji slučaj bio je jedino kada žene donose većinu zarade ili kada su muškarci doma.

S druge strane, jedno istraživanje provedeno na Sveučilištu Cornell u SAD-u došlo je do zaključka kako muškarci koji sudjeluju u kućanskim poslovima češće vode ljubav.

Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske 2016. godine objavio je podatke po kojima u Hrvatskoj samo 12 posto muškaraca svakodnevno obavlja kućanske poslove u usporedbi sa 62 posto žena.

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

Ključne riječi

Komentara 1

SS
sokac sa drave
09:26 27.07.2019.

Hocemo ravnopravnost sa muskarcima u svim segmentima zivota.Posto smo premalo zaposlene u rudnicima,ljevaonicama ,betoniranju na gradjevinama,utovaru i istovaru vreca u mlinovima i cementarama jedna vreca sezdesetak kilograma.Kada tu postignemo ravnopravnost onda mi muskarci hocema pravdu kao i zene poslije pedesete godine hocemo isto ljubavnicu dvadeset godina mladju.I tako dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije