Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularno

IPL navodno pomlađuje lice bez botoksa

koža
Arhiva
25.03.2010.
u 18:08

Tretmani za pomlađivanje lica i te kako su popularni pa se gotovo svaki dan pojavi novi, a oni koji ih nude zaklinju se u njihovu učinkovitost, koju masno naplaćuju.

Tretmani za pomlađivanje lica i te kako su popularni pa se gotovo svaki dan pojavi novi, a oni koji ih nude zaklinju se u njihovu učinkovitost, koju masno naplaćuju. Za one koji se boje igle i otrovnog botoksa, najnoviji put do sjajnog, zategnutog lica navodno je Intense Pulsed Light treatment (IPL). IPL ima sličnosti s laserskim tretmanom, ali upotrebljava drukčiju vrstu svjetla. Tretman se obavlja u kozmetičkom salonu, a svjetlo ulazi nekoliko milimetara u kožu te cilja skrivena oštećenja. IPL navodno obnavlja suncem uništenu kožu, bore od njega nestaju, a pomaže, kažu, i kod pigmentirane kože i akni.

Ovaj tretman preporučuje i glumica Anna Friel jer IPL obećava jednak rezultat kao botoks, ali bez igle. Helen Lewis, vlasnica kozmetičkog salona koji posjeduje IPL Ellipse, kaže da se značajno povećala popularnost tretmana za pomlađivanje kože.

- Nakon 28. godine jedva da postoji nova proizvodnja kolagena u tijelu, tako da vaša koža postaje sve tanja. IPL ohrabruje proizvodnju kolagena - tvrdi H. Lewis. Upozorava da tretman na površinu može izvući skrivena oštećenja od sunca, ali nakon sedam dana svaka pigmentacija nestaje. Tretman stoji 1440 kune, jeftiniji je, a rezultati traju duže nego kod ubrizgavanja botoksa. Tretman IPL-om može se obaviti za vrijeme stanke za ručak jer traje manje od 15 minuta. Preporučuju se tri tretmana, a nekoliko tjedana nakon nije preporučljivo izlagati se suncu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije