Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO I LAKO

Imate mrlje na odjeći od kreme za sunčanje? Evo kako ćete ih jednostavno ukloniti

Shutterstock
11.08.2022.
u 07:00

Svi koji koriste kreme za sunčanje znaju da one ponekad mogu ostaviti nezgodne i tvrdoglave mrlje koje nekada zaista nije lako ukloniti

Uz jako sunce, ključno je namazati se kremom za sunčanje kako biste se zaštitili od zraka. No, što učiniti kada se krema ili losion za sunčanje razliju po odjeći, a mrlje jednostavno ne žele otići? Stručnjaci su podijelili nekoliko savjeta kojima možete u potpunosti ukloniti mrlje od kreme za sunčanje s vaše odjeće, piše The Sun.

Stavljate sol na mrlje ili one od vina čistite vodom? Kakve pogreške! I ovo radite krivo...

1/8

Prvi način je da poprskate limunov sok na mrlju. Nakon što je mrlja potpuno prekrivena, odjeću objesite na sušilicu ili konopac za sušenje vani, na sunce i pričekajte da se osuši. 

Osim toga, možete mrlje obrisati vlažnom krpom, upiti suhom, a zatim mjesto na koje je kapnula posuti sodom bikarbonom, škrobnim brašnom ili dječjim puderom.Nakon 30-ak minuta nježno očetkajte sodu bikarbonu s odjeće pa mrlju natrljajte jačim sredstvom za pranje. Radi li se o pamuku i lanu možete koristiti čak i sredstvo za pranje posuđa. Potopite odjeću u vruću vodu s malo sredstva za pranje, ako je u pitanju sintetika neka voda bude mlaka. Na kraju samo isperite čistom vodom te ubacite u perilicu za rublje na program na kojem uobičajeno perete tu odjeću.

Međutim, ako to ne upali i ako su mrlje zaista tvrdoglave, koristite kemijsko sredstvo za izbjeljivanje razrijeđeno s vodom. Samo osigurajte da ste u dobro prozračenom prostoru daleko od djece i kućnih ljubimaca, te pripazite na sastav materijala jer se sintetika ovakvim postupkom može oštetiti.

Znate li što sve možete sa sodom bikarbonom? Ovih će pet stvari besprijekorno očistiti:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije