Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJELOVJEŽBA S DJECOM

Imate djecu i ne stignete vježbati? Evo kako možete uključiti djecu u svoj trening!

Obiteljsko vježbanje
Foto: Shutterestock
1/2
02.04.2019.
u 07:00

Redovite obiteljske aktivnosti mogu pojačati snagu i kardiovaskularno zdravlje vaše obitelji, kao i pridonijeti pohranjivanju pozitivnih obiteljskih sjećanja

Brzi način života nerijetko ostavlja negativne učinke na naše tijelo i zdravlje. Još ako u ovu sliku dodate i djecu, vrijeme za tjelovježbu sve je teže pronaći. No postoji iznimka za svako pravilo, pa tako i ovo. Ne samo da redovite obiteljske aktivnosti mogu pojačati snagu i kardiovaskularno zdravlje vaše obitelji, također mogu pridonijeti pohranjivanju pozitivnih obiteljskih sjećanja. 

Najjednostavnija ideja je izići vani na svjež zrak jer sve što vam treba je dobra lopta. Zaigrajte neki od omiljenih vam sportova, podijelite se u ekipe ili se jednostavno dobacujte loptom. Igralište je također uvijek odlična ideja jer je zabavna za djecu, a može biti i odličan trening za mame i tate. Ova je rutina odlična opcija za početnike, naprednije sportaše, pa tako i roditelje i djecu koji žele zajednički vježbati.

Zaglavljeni ste u zatvorenom? Pokušajte igru pod nazivom Fit TV tijekom koje reklame diktiraju vrijeme igre. Primjerice, za vrijeme trajanja svake reklame, članovi obitelji naizmjence odabiru i vode različitu vježbu po 30 sekundi. To mogu biti čučnjevi, sklekovi ili nešto treće, nebo vam je granica, piše Weightwatchers

Jedan od najlakših način vježbanja s djecom je jednostavno pojačati glazbu i plesati. Koristite dječju glazbu ili vlastitu, te na taj način odradite savršen kardiovaskularni trening.

Neka vas dijete prati dok trčite, šetate ili vozite bicikl. Ako ste biciklist, dijete možete staviti u sjedalo za bicikl, a dok hodate ili trčite, nešto starija djeca mogu dobiti vlastiti trening rolajući se ili pak koristeći skuter ili tricikl.

>>Kako održavati težinu nakon 50?

Ključne riječi

Komentara 1

DD
dr dragon
12:01 02.04.2019.

Moja kci je alergičnar na trave,grinje... a što s njom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije