Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od samoće

Idealna dob za brak je 26 godina, a za roditeljstvo 27 godina

donje rublje
Arhiva
24.04.2010.
u 16:24

Strah od Bridget Jones sindroma po kojemu singl tridesetogodišnjakinja tugu zbog nedostatka muškarca utapa u čokoladi i vinu, utjecala je na promjenu stava britanskih žena prema braku

Strah od Bridget Jones sindroma po kojemu singl tridesetogodišnjakinja tugu zbog nedostatka muškarca utapa u čokoladi i vinu, utjecala je na promjenu stava britanskih žena prema braku.

Britansko istraživanje od 2,000 žena u dvadesetim godinama pokazalo je da većina ispitanih smatra da je idealna dob za ulazak u brak 26 godina, dok bi prema njihovom mišljenju prvo dijete trebalo stići godinu dana kasnije.

Rezultati slične ankete provedene prije deset godina otkrile su kako su tadašnje žene rane tridesete smatrali kao idealno vrijeme za ulazak u bračnu luku.

Sedamdeset i osam posto njih vjeruje kako bi bračna zajednica trebala trajati cijeli životni vijek, dok od onih koji su odrastali s razvedenim roditeljima 82 posto tvrdi isto.

Samo je 12 posto ispitanih priznalo kako bi se zadovoljili brakom bez djece, a 10 posto žena pristalo bi na zajednički život s partnerom bez pristupanja u brak.

'Žene danas ne žele biti party djevojke koje se zabavljaju kroz dvadesete godine, da bi onda u tridesetima uvidjele kako nisu pronašli onog Pravog' objašnjava Chantelle Horton, urednica časopisa More koje je istraživanje i pokrenulo.

Ključne riječi

Komentara 5

JA
jankoprekobrda
15:43 25.04.2010.

Udaju se sa 26 a pocinju birati partnera sa 13 ili 14 i trose u prosijeku jednog ili dvojicu muskaraca tijedno, skupljaju iskustva da mogu kasnije odabrati onog pravog.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
20:45 24.04.2010.

\'Žene danas ne žele biti party djevojke koje se zabavljaju kroz dvadesete godine, da bi onda u tridesetima uvidjele kako nisu pronašli onog Pravog\' Bojim se da je upravo tako! A onda kažu \"nisu imale sreće u životu\". A samesame su odbile desetke dobrih muškaraca \"jer bilo je pre rano\" da bi na kraju spustile kriterije i završile bilo s kim.

JO
joshua
21:50 24.04.2010.

Ovakav komentar može napisati samo netko istraumatiziran odbijanjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije