Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVETA KATARINA

Hrvatska bolnica uvrštena na svjetsku mapu kvalitetnog zdravstvenog turizma

Specijalna bolnica Sveta Katarina
Foto: Promo
1/3
28.07.2018.
u 11:34

- U mali hrvatski grad Zabok svake godine dolaze tisuće pacijenata iz cijele Europe i Bliskog istoka koji traže zamjenu za kukove i koljena u bolnici Sveta Katarina, specijaliziranoj za ortopediju - piše The Ekonomist

Novo vrijedno priznanje danas je dobila Specijalna bolnica Sveta Katarina u Zaboku. Poznati magazin The Ekonomist uvrstio je Svetu Katarinu na popis svjetskih bolnica koje prednjače po zdravstvenom turizmu. 

- U mali hrvatski grad Zabok svake godine dolaze tisuće pacijenata iz cijele Europe i Bliskog istoka koji traže zamjenu za kukove i koljena u bolnici Sveta Katarina, specijaliziranoj za ortopediju. Neki dolaze zbog tretmana koji ne mogu dobiti u svojim zemljama, a drugi zbog velikih lista čekanja. Hrvatska je jedno od poznatijih mjesta po zdravstvenom turizmu - piše The Ekonomist i podsjeća kako se primjerice promjene spola rade u Bangkoku, zubi popravljaju u Mađarskoj i Meksiku, a kosa transplantira u Turskoj. 

The Ekonomist navodi kako je medicinski turizam još uvijek otežan zbog nedostatka informacija o kvaliteti u raznim svjetskim bolnicama. No to bi se moglo promijeniti zahvaljujući dvjema online tvrtkama iz Berlina - Qunomedical i Medigo. Obje pacijentima nude pretragu zdravstvenih tretmana u cijelom svijetu, uz jasne naznake o kvaliteti usluge, te cijenama, piše The Ekonomist. 

Pogledajte galeriju: Gužva na autocestama

Specijalna bolnica Sveta Katarina
1/22

Komentara 5

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
12:31 28.07.2018.

Naravno da je uvrštena u svjetsku elitu kada je to zagorska bolnica. Ali će sada veliki Hrvati početi sr*t po Zagorju i Zagorcima, jer drugo ne znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije