Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavila slovenska TV:

Hrvatice idu na pobačaj u Sloveniju: Odnos liječnika u Hrvatskoj prema meni bio je očajan

Shutterstock
17.04.2019.
u 15:44

Sve više Hrvatica dolazi u Sloveniju kako bi obavili pobačaj, uključujući žrtve seksualnog zlostavljanja i silovanja, kažu u emisiji slovenske televizije RTV4 .

Gotovo 60% hrvatskih ginekologa upućuje na prigovor savjesti, a Hrvatski sabor bi do ožujka trebao usvojiti novi zakon o pobačaju, ali nema političke volje za to. Hrvatske nevladine organizacije ističu da to, između ostalog, odražava rastući konzervativizam hrvatskog društva, piše u opisu emisije. 

Foto: RTV SLO

Slovenska radiotelevizija napravila je prilog o temi 'Pravo na izbor' u kojem donose potresna svjedočanstva žena koje su bile primorane trudnoću prekinuti u Sloveniji, prenosi 24sata. Naveli su i statističke podatke koji kažu da se u zadnja tri mjeseca za 25% povećao broj žena koje odlaze na pobačaj u Brežice.

Foto: RTV SLO

Tvrde da u Sloveniji samo 3% ginekologa odbija raditi pobačaje zbog priziva savjesti. Zbog toga sve veći broj Hrvatica ide baš u Sloveniju kako bi napravile pobačaj. Stranim državljankama dostupan je i medikamentozni pobačaj, a cijena je 200 eura.

- Krvarila sam od prvog dana trudnoće. Liječnik je jedva mogao detektirati puls fetusa. Preventivno sam otišla na pobačaj, ali mi ga liječnici u Hrvatskoj nisu htjeli napraviti. Njihov odnos prema meni je bio ponižavajuć, osjećala sam se očajno. Zato sam otišla u Sloveniju - rekla je jedna anonimna žena u prilogu u emisiji. 

 

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar mrkyyy
mrkyyy
17:23 17.04.2019.

koliko znam, 100% liječnika polaže zakletvu da će spašavati svaki život... zašto se ljudi čude što se kod nas 60% liječnika drži te zakletve?

GO
GOSPON
17:18 17.04.2019.

Ovaj naslov trebao je glasiti SLOVENCI UBIJAJU NEROĐENE HRVATE

DU
Deleted user
17:14 17.04.2019.

Kakav je odnos vas prema nerođenom djetetu, prema vama je predobar... Zašto se to uopće plaća iz proračuna, neka idu na svoj trošak gdje hoće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije