Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Havaianas Retratos kolekcija

Havaianas predstavlja projekt „Portreti iz Brazila“

Havaianas Retratos kolekcija
Foto: Promo
1/21
04.07.2017.
u 11:22

Printevi poznatih brazilskih umjetnika šire brazilsku kulturu i način života diljem svijeta

Pokretanjem projekta „Portreti iz Brazila“, u suradnji s umjetnikom iz Sao Paola, Ricardom Negrom, Havaianas stvara neodoljivu capsule kolekciju japanki s printevima koji prikazuju realnost tisuća stanovnika različitih zajednica razasutih diljem Brazila. Svaki od motiva izražava poznatu životnu radost, te nevinu i sentimentalnu intimu osobe koja je s tom realnošću i vizurama povezana još od djetinjstva.

Kolekcija dolazi s tri različite verzije grafika Ricarda Negra, koje na razigran način prikazuju pravi scenarij siromašnih četvrti u Complexo de Grajaú, jednoj od najvećih zajednica u južnom dijelu grada São Paola, gdje je Ricardo odrastao i živi sve do danas. Različitih boja gumenih trakica, svi modeli u ovoj liniji dijele prepoznatljive Havaianas boje s dodatkom neodoljivih kvartovskih kućica koje su uvijek vrlo šarene i bočno pozicionirane što je ujedno i zaštitni znak samog umjetnika. Osim umjetničke vrijednosti, kolekcija „Portreti iz Brazila“ također nudi i novi pogled na jednostavne živote tisuća zajednica, te unosi pregršt boja u stvarnu svakodnevicu koja nije uvijek tako optimistično šarena.

„Portreti iz Brazila“ prvo su izdanje projekta koji daje naznake da će biti još jedan veliki hit branda Havaianas.

O UMJETNIKU:
Ricardo Negro, punim imenom Ricardo Alves da Silva Miranda, samoproglašeni slikar i fakin, diplomirao je slikarstvo obrađujući različite tematske cjeline unutar svog umjetničkog opusa. Danas većinu vremena posvećuje podučavanju i slikanju unutar siromašnih zajednica i kvartova u Brazilu. Ricardo je predavao slikarstvo i povijest umjetnosti u lokalnim školama  u regijama Grajaú, Parelheiros i Capela do Socorro te je čak i dvije škole obogati velikim životopisnim muralima.

Zastupan po Robert Britto galeriji, Ricardo Negro aktivno sudjeluje u svim važnijim umjetničkim eventima u Brazilu i svijetu te je ekskluzivno izabran kao ambasador Havaianas projekta „Portreti Brazila“.

Nastale 1962. godine,  Havaianas japanke prenose brazilski duh diljem svijeta kroz legendarne gumene potplate i vibrantni dizajn pun radosti i optimizma. Havaianas simbolizira udobnost, sreću i slobodu u najjednostavnijem i spontanom obliku za sva stopala.

Više informacija na: www.havaianas.com

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije