Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOUL

Havaianas predstavlja ljetnu platnenu obuću funky dizajna

havaianas
Foto: havaianas
1/4
05.05.2010.
u 11:02

S dolaskom ljetnih vrućina stil zahtijeva udobnost – odjeću od laganih i prozračnih tkanina.

Kultni brazilski proizvođač japanki Havaianas za 2010. godinu pripremio je veliku novost – svoju prvu kolekciju obuće nazvanu Soul. Upravo je “duša” (soul) ono što je zajedničko novoj kolekciji i legendarnim gumenim japankama: njihova je “duša” superudoban mekani gumeni potplat zbog kojega su havaianasice jednako obožavane u Brazilu i u ostatku planeta. Kolekcija Soul ima još jedan prepoznatljivi havaianasovski stilski pečat - minijaturni privjesak u obliku žuto-zelene gumene japanke obješene o rupicu za vezice.

S dolaskom ljetnih vrućina stil zahtijeva udobnost – odjeću od laganih i prozračnih tkanina uz japanke ili razvezane tenisice. Havaianasova kolekcija Soul u potpunosti spaja ta dva imperativa. Platnena obuća zabavnog i funky dizajna odlično se kombinira s ljetnim haljinama, badićima i šorcevima, trapericama i bermudama, u kojima ste spremni i za grad i za plažu, za izlet u brda i za vožnju čamcem.

U kolekciji se nalaze 4 osnovna modela: espadrile origin (nazvane tako jer su upravo espadrile bile prva obuća koju je tvornica Alpartagas, proizvođač havaianasica, lansirala prije više od 100 godina), balerinke aura te visoke i niske platnene tenisice urbis.

Igrom kontrastiranja boja platna, gume, vrpca, metalnih detalja i ukrasnih prošiva Soul pokazuje svoje punokrvno brazilsko lice u eksplozivnom miksu jarkih, strastvenih havaianasovskih boja. U raznim kombinacijama pojavljuju se svijetloplava, ružičasta, ljubičasta, crvena, žuta, zelena, boja pijeska, tamnoplava, siva i crna.

Tako je na espadrilama origin na gumeni potplat japanke našiveno platneno lice u jednoj boji, dok je boja gume i ukrasnog prošiva gornjišta uvijek u drugoj, kontrastnoj boji.

U balerinkama aura umetnuti potplat obrubljen je bijelom gumom, platno je jednobojno ili u kombinaciji dviju boja, a priču zaokružuju ukrasi: poprečni gumeni remenčić i široka vrpca za vezanje oko gležnja koja se može skidati.

Potplat japanke obrubljen gumom u tenisicama Urbis dodatno štiti stopalo u hodu, a da tenisice nimalo ne gube na legendarnoj udobnosti “a la Havaianas”. Svi modeli imaju usku, bijelu gumenu kapicu na vrhu i gumenu traku našivenu preko pete, a u ponudi su i visoki i niski modeli, također u jednobojnoj ili dvobojnoj varijanti.

Maloprodajna cijena espadrila iznosi 200 kn, balerinki 280 kn, niskih tenisica 360 kn, a visokih 400 kn.

Prvi primjerci moći će se kupiti na samo nekoliko mjesta na svijetu: u Havaianasovoj trgovini u Sao Paolu i još nekoliko europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku. Zahvaljujući tvrtki Bio Agram, Havaianasovu dugogodišnjem zastupniku za Hrvatsku, ograničeni broj primjeraka tenisica, balerinki i espadrila iz kolekcije Soul već je stigao i kreće u prodaju diljem naše obale: u trgovini Awaiz u Dubrovniku, Havaianas shopu na Visu, Havaianas shopu u Rovinju i trgovini Cortez u zadarskoj City Galleriji. Ovih dana s radom će početi i online trgovina Tarifa.hr gdje se nalazi poseban ''prozorčić'' posvećen visokim i niskim tenisicama urbis, koje će se tamo moći kupiti u ograničenoj količini veličina i kombinacija boja, bez obzira na to u kojem se kraju Hrvatske nalazili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije