Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Happy birthday, Mr. President'

Haljina u kojoj je Marylin pjevala Kennedyju prodana za 33,6 milijuna kuna

Marylin Monroe haljina prodana na aukciji
Foto: Reuters
1/2
18.11.2016.
u 11:25

Haljina boje kože koju je dizajnirao Jean Louis bila je toliko pripijena da je Marilyn u nju jedva stala

Pripijena haljina u kojoj je Marilyn Monroe lascivno pjevala "Happy birthday, Mr. President" Johnu F. Kennedyju prodana je na dražbi u Los Angelesu za 4,8 milijuna dolara (33,6 milijuna kuna).

Haljina boje kože koju je dizajnirao Jean Louis bila je toliko pripijena da je Marilyn u nju jedva stala. Zbog te je oprave slavna glumica, jedan od najvećih seks-simbola 20. stoljeća, na pozornici newyorškog Madison Square Gardena, gdje je Kennedy u svibnju 1962. slavio rođendan, izgledala kao da je gola.

Godine 1999. na prvoj dražbi kupio ju je poduzetnik Martin Zweig za 1,26 milijuna dolara.

Zweig, koji je kupnju haljine smatrao ulaganjem, u međuvremenu je umro, a sada su je na tržište ponudili njegovi nasljednici. Ime novog vlasnika nije objavljeno.

Foto: REUTERS

"Taj je senzualni nastup Marylin Monroe zapalio publiku, medije i javnost i jedan je od najpoznatijih trenutaka pop kulture", kaže se u priopćenju Julien's Auctions koja je organizirala prodaju.

Tri mjeseca poslije toga nastupa Marilyn Monroe umrla je od predoziranja. Kennedy je godinu poslije ubijen u Dallasu.

>>I ona je imala plastičnu operaciju: Marilyn Monroe 'popravila' bradu

Komentara 1

ZA
zambezi
14:32 18.11.2016.

Tko normalan moze dat tolku lovu za komad krpe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije