Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte već danas

Gotovo za 25 minuta: Na poleđini pakiranja slanine pronašla recept za carbonaru i ostala oduševljena okusom

Facebook
26.06.2020.
u 11:17

Gotovo je za samo 25 minuta, a odlično je za brzinski ručak.

Jedna žena na pakiranju slanine pronašla je jednostavan recept za carbonaru koji ju je oduševio svojim nevjerojatnim okusom. Uz to što je bio iznimno ukusan, ovaj recept je i jeftin, što ju je dodatno oduševilo kod njega, prenosi Daily Mail.

Liz je na svom Facebook profilu objavila kako je otkrila odličan recept te objavila fotografiju svog jela. “Trebalo mi je samo 25 minuta, od hladne vode pa sve do vrućeg jela sa štednjaka”, napisala je u svojoj objavi. Uz to objavila je i fotografiju ovog jednostavnog recepta.

Sastojci:

1 režanj češnjaka
500 grama tjestenine (najbolja ja fettuccini)
250 grama narezane slanine
2 jaja
5 komada mladog luka
¾ vrhnja za kuhanje
parmezan
peršin

Foto: Daniel Pavlić

Upute:

Stavite tjesteninu kuhati kao i inače. Dok se ona kuha, u jednoj tavi zagrijte slaninu na 2 do 3 minute pa dodajte narezani mladi luk i češnjak te zagrijavajte još dvije minute.

U jednoj posudi lagano umutite jaja i vrhnje za kuhanje, začinite soli i paprom te dodajte parmezan. Sve dobro pomiješajte. 

Procijedite tjesteninu i vratite je na vruću tavu. Dodajte smjesu od jaja i peršin te dobro pomiješajte. 

Poslužite i uživajte u jelu.

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Komentara 7

MA
marcellus
14:09 26.06.2020.

svatko tko zna išta o kuhanju zna da vrhnje jednostavno ne spada u carbonaru, bar ne talijansku originalnu. Mladi luk u Carbonari? Prvi put čujem za tu ideju.

SU
Superhero
18:40 26.06.2020.

Imao sam srecu dugo zivjeti u Italiji i mislim da bi se Italijan radije ubio nego stavio vrhnje na carbonaru (tj panna acida kako se tamo zove). Veze nema. carbonara ne ide cak ni sa slaninom nego ‘guanciale’ sto je ‘obraz’ od svinje ali moze i slanina. I ide pecorino sir - na primjer nas paski ide odlicno. I nikad fettuccine, idu spaghetti ili kratka pasta. Pozdrav

SN
snovakor
17:51 26.06.2020.

Koji amaterski recepti... a nemaju veze s original hranom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije