Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANCI ZABRINUTI

Gotovo istrebljen, broj zaraženih od sifilisa ponovno u porastu

starci plešu, ples
Profimedia
05.02.2012.
u 13:18

Posljednjih se deset godina broj slučajeva klamidije i genitalnog herpesa udvostručio

Epidemija spolnih infekcija u posljednje se vrijeme javlja među starijima od 45, što se pripisuje sve većem broju razvoda zadnjih godina, zbog čega i sve više starijih osoba prakticira seks, pri čemu čini se ne koriste adekvatnu zaštitu.

- Posljednjih se deset godina broj slučajeva klamidije i genitalnog herpesa udvostručio, dok je sifilis, koji je gotovo istrebljen prije desetak godina ponovno u porastu., tvrde liječnici u časopisu Student BMJ, a prenosi Daily Mail te dodaju kako je četvero od pet ljudi u dobi između 50 i 90 godina u današnje vrijeme seksualno aktivno.

Posebno upozoravaju kako je došlo do porasta broja umirovljenika oboljelih od HIV-a. Smatraju naime, kako su muškarci koji koriste Viagru dodatno neotporniji na virus HIV-a.

U istraživanju se također navodi kako stariji swingeri povećavaju broj seksualno prenosivih infekcija.

 - Zabilježen je velik porast infekcija HIV-om, uglavnom među onima  koji su prekinuli dugogoišnje veze te upoznaju nove partnere. Čini se da smatraju kako se medijske kampanje za zaštitu ne odnose na njih., objasnila je doktorica Valerie Delpech voditeljica HIV odjela u Health Protection Agency.

Komentara 3

PP
pp
13:55 05.02.2012.

\"The stark results from 2010 data are as follows: While blacks represent just 14 percent of the population, they account for 35 percent of all reported chlamydia cases, nearly half of syphilis cases (48 percent) and almost three-quarters (69 percent) of gonorrhea cases.\" to je za ameriku. ne znam kako je u britaniji ali dok se ne uvede rasa u istraživanja skeptičan sam. mnoge negativnosti u razvijenim zemljama zapada se pojavljuju zbog useljavanja iz zemalja trećeg svijeta.

VE
Vexans
14:49 05.02.2012.

Očekivati je da se jave \"Iskorak\" i \"Kontra\" i pojasne svoju ulugu u širenju spolno prenosivih zaraza.Naročito u prijenosu sifilisa,jer u istom istaživanju apostrofiraju 700 puta povećanje sifilitićnog ludila kod homoseksualaca te kod lezbofila.

OB
-obrisani-
17:40 05.02.2012.

Prisjetite se kako su Amerikanci kroz desetljeca,u svrhu \"znanstvenog\" istrazivanja, sifilisom zarazili crnacke zatvorenike ( Tuskagee experiment)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije