Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alarmantno

Globalno zatopljenje potopit će Kiribate, narod seli na Fidži

'ANGUILLA KARIBI1'
''
10.03.2012.
u 15:19

Poslije vijesti da se razina mora oko Maldiva povisuje, alarmantna vijest stiže i s Kiribata

Poslije vijesti da se razina mora oko Maldiva povisuje, alarmantna vijest stiže i s Kiribata. Skupina otoka i koraljnih grebena, omiljena destinacija za luksuzni odmor i oaza za opuštanje, ozbiljno je ugrožena – većina otoka mogla bi se naći pod površinom oceana.

Razina mora drastično je porasla prošlih godina pa predsjednik Kiribata pokušava dogovoriti kupnju zemljišta na Fidžiju kako bi se onamo preselili stanovnici Kiribata. Fenomenu propadanja otoka u ocean uzrok je efekt staklenika, globalno zatopljenje zbog čega se otapaju ledenjaci i raste razina oceana. Na Kiribatima, s obzirom na to da je riječ o niskim otocima, samo koji metar iznad površine, to je posebno izraženo.

Ključne riječi

Komentara 13

BR
brzi1234
16:06 10.03.2012.

Kiribati gospodo novinari. treba bolje čitati vijesti koje objavljujete

BA
Batiskaf
16:26 10.03.2012.

Ne mogu da se ne zapitam koju je ocjenu iz zemljopisa/geografije imao/la izvjesni tbo/VLM.

OB
-obrisani-
20:27 11.03.2012.

Nevjerovatno. Ovako glup clanak vec odavno nisam procitao. Sto je cudnije , jos nisu ispravili tu nevjerovatnu glupost o \"Karibima\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije