Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskrs za stolom

Glavna zvijezda uskrsne košarice mora biti besprijekorna okusom i izgledom – uz ovaj recept to neće biti problem

Sandra Šimunović/Pixsell
16.04.2022.
u 06:23

Dobar savjet kako postići da vam se šunka ne odvaji od kruha tijekom pečenja jest da je prije zamatanja u tijesto premažete s malo umućenog jajeta u koje ste dodali i malo mlijeka.

Šunku u kruhu pecite na 180 stupnjeva oko 60 minuta, odnosno onoliko sati koliko kilograma ima svinjska lopatica koju ste odabrali.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Šunka u kruhu 

Sastojci za tijesto/kruh:

1 kg glatkog brašna

2 suha kvasca

20 g soli

malo šećera

vode po potrebi (oko 600-700 ml, ovisno o brašnu, tijesto mora biti kompaktno)

Ostalo:

termički obrađena rolana lopatica

jaje

malo mlijeka

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema: 

Sve sastojke za tijesto povežite i dobro umijesite. Pokrijte krpom i pustite da se digne. S lopatice maknite mrežicu, operite je i posušite. Tijesto malo razvaljajte, ali ne pretanko, neka ostane deblje. Lopaticu premažite s malo umućenog jajeta s malo mlijeka kako se ne bi odvajala od kruha. Čvrsto je zamotajte u tijesto pazeći da ne ostane zraka te da je tijesto dobro povezano. Prebacite u posudu za pečenje na masni papir tako da je strana gdje se spaja tijesto s donje strane. Premažite ostatkom umućenog jajeta i pecite na 180 stupnjeva oko 60 minuta, odnosno onoliko sati koliko kilograma ima lopatica. Nakon 20 minuta prekrijte aluminijskom folijom da biste spriječili da vam kruh s gornje strane zagori, mora biti lijepe zlatne boje.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kažemja
08:58 16.04.2022.

Ove rolane lopatice ,šunke ili što god da je koje se prodaju po trgovačkim centrima za 25-30 kuna nemaju nikakve veze sa šunkom.To nije vidjelo ni paca ,dima niti sušenja.Nikakav način pripreme od loše namirnice ne može napraviti dobru namirnicu.Prava domaća šunka ili nešto što je blizu toga košta od 70 kuna na dalje ali vrijedi i jednom godišnje si to možemo priuštiti.Nju kako god pripremio bit će dobra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije