Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima razlike

Evo kako brak muškarcima zaista može spasiti život

Vjenčanje, brak
Foto: Thinkstock
1/2
13.06.2014.
u 21:00

Istraživači su otkrili da su muškarci koji su u braku - zdraviji. Češće idu na liječničke preglede pa im to može spasiti život

Za mnoge parove ulazak u brak ne predstavlja nikakvu razliku od zajedničkog života "bez potpisa".

No, stručnjaci se ne bi složili s njima. U čemu je razlika?

Istraživači su otkrili da su muškarci koji su u braku - zdraviji. Češće idu na liječničke preglede pa im to može spasiti život, ali otkriveno je i da muškarci koji nisu u vezi također češće posjećuju liječnike, ali ne znaju zašto oni koji žive sa svojim djevojkama su skupina koja najrjeđe odlazi na preglede.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Zaključci su temeljni na analizi odgovora koje su dali muškarci, njih 24 tisuće tijekom 2011. i 2012. godine, piše Daily Mail. Muškarci su odgovarali na pitanja o svom statusu, jesu li posjetili liječnika u protekloj godini i obavili pretrage za dijabetes, krvni tlak i kolesterol. Otkriveno je da oženjeni muškarci žive dulje, a znanstvenici vjeruju da je to zbog toga jer ih njihove žene "tjeraju" da idu na liječničke preglede i da se brinu o svom zdravlju.

>>Otkrijte je li spreman za brak. Ne postavljajte ultimatum 'Ili brak ili razlaz'

>>Jeste li zaljubljeni? Ako je odgovor potvrdan, evo što će vam se 'dogoditi'

Komentara 1

ST
streetboy
08:39 14.06.2014.

da , i ako prije braka zaštite svoju imovinu predbračnim ugovorom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije