Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znanstvenici otkrivaju

Duljina prstiju može otkriti koje ste seksualne orijentacije?

Par, prijateljice
Foto: Getty Images
1/4
25.10.2018.
u 22:01

Znanstvenici vjeruju kako je moguće da su te promjene povezane s većom izloženošću testosteronu u maternici.

Znanstvenici sa Sveučilišta Essex u UK-u, proveli su istraživanje kako bi otkrili je li duljina prstiju ikako povezana sa seksualnom orijentacijom.

Izmjerili su duljinu prstiju ruku kod 18 parova jednojajčanih blizanki, a od kojih je jedna bila heteroseksualne, a druga homoseksualne orijentacije. Ustanovili su da kod homoseksualnih blizanki duljina prstenjaka lijeve ruke odgovara prosječnim mjerama za muški spol.

Znanstvenici vjeruju kako je moguće da su te promjene povezane s većom izloženošću testosteronu u maternici. 

Proveli su isto mjerenje kod 14 muških jednojajčanih blizanaca kod kojih je jedan od braće bio homoseksualne orijentacije te kod njih nisu pronašli nikakva "odstupanja".

Autor istraživanja, psiholog dr. Marty Watts, pojasnio je kako identični blizanci dijele 100 posto svojih gena te da mogu imati drugačiju seksualnu orijentaciju te da odgovore treba potražiti u drugim faktorima, a ne u genima.

Seksualnost se određuje u maternici i ovisi o količini muškog hormona kojemu smo izloženi ili načinu na koji naša individualna tijela reagiraju na taj hormon. Oni koji su izloženi višem nivou testosterona, vjerojatno će biti biseksualne ili homoseksualne orijentacije, tvrdi Watts.

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Archives of Sexual Behaviour.

Komentara 8

Avatar anti_komunist
anti_komunist
07:35 26.10.2018.

znanstvenici na razini babe vange .......

LU
Lujo123
06:57 26.10.2018.

VL - gluplje ne možete, jel?

AD
adler77
13:22 26.10.2018.

gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije