Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po seks na net

Društvene mreže i zasloni zamijenili koketiranje i zavođenje

racunala
AFP
26.01.2011.
u 13:30

On je mlad, lijep, bogat, šarmantan... ali sam i neshvaćen. Je li uistinu tako i što se sve krije iza zamamnih oglasa i traženja partnera preko interneta? Koliko znate o osobi s kojom se dopisujete?

Flertovanje, koketiranje i ljubavne igrice sve se manje događaju u barovima, klubovima, na plesnjacima, zabavama... Ljubav se preselila u računala i zaslone, na društvene mreže i stranice za traženje partnera. Facebook, MySpace, Twitter, postale su virtualne čavrljaonice i tračaonice, albumi... a ima i mreža koje se isključivo koncentriraju na traženje partnera, ili kako to popularno zovu oni koji ni sebi ne žele priznati razloge njuškanja po nepoznatom - traženje srodne duše.

Tamo gdje je sve po mom 

Mogućnost upoznavanja i susreta multiplicirala se u odnosu na realni život, pogotovo kada je riječ o životu u manjim sredinama u kojima svatko svakoga poznaje. Ako je riječ o promiskuitetnijim ljudima željnim avanture, u manjim se sredinama to brzo pročuje, a izbor partnera je ograničen te su za njih bespuća interneta i anonimnost idealni. Ondje se friziraju godine, statusi, povijest, brišu brakovi, nestaju djeca i svi postaju idealni.

Mlad, zgodan bogat, a sam...? 

Na nedavnom ispitivanju, objavljuje Nanopress, provedenom među 1200 ispitanika, socijalne mreže, mobiteli i mailovi spajaju ljude uglavnom zbog seksa. Čavrljanje preko interneta omekšava odnose i preskače udvaranje u četiri oka. Većina terena pripremi se dopisivanjem, slanjem fotografija i pričama koje vrlo često i nisu baš istinite. No, ako je "stvar" zakuhana, prvi susret, priznalo je 38 posto ispitanih žena - završio je odlaskom u krevet.

S kim su bile, ispitanice nisu pretjerano brinule, a dio ih je izjavio kako je bilo dovoljno u tražilicu upisati ime i saznati cijelu povijest virtualnog ljubavnika.

Kakva ljubav, takva i povijest ljubavnika - površna, tek onoliko koliko on želi da partnerice o njemu doznaju.

Ključne riječi

Komentara 4

LE
leptirica11
19:24 26.01.2011.

ok je to...ali kad na ozbiljnim temama poput ubojtava zaglave uglavnom usidjelice i to čitavu noć tražeći si mušteriju...to je tek boles!a tako biva gotovo na svakoj večernjakovoj temi...do neko normalno vrijeme normalni ljudi komentiraju članak-dakle zadanu temu...zatim poslije ostaje njih nekoliko koji više temu potpuno zaborave te svoje seksualne maštarije ali i doživljaje razmjenjuju...ugovaraju sastanke!DAKLE potpuno prisvoje forum...a to tako ne bi trebalo biti...ako im se vodi virtualan život neka barem odu na prigodna virtualna druženja....ujutro kad idem pogledati komentare,zasramim se što sam žena...jer takve vulgarnosti ne uspjeva uvijek ni admin-izbrisati-na vrijeme!

OB
-obrisani-
01:44 27.01.2011.

Ovisnost o internet sex-u i date on line je simptom je depresije Studija objavljena u casopisu Psychopathology pokazala je da u grupi ispitanih ima 1,2% \"ovisnika o internetu\", te da su mnogi od njih depresivni. Testiranjem su skupili cak 55 puta vise bodova koji ukazuju na depresiju nego drugi korisnici interneta. Njihovo istrazivanje se temelji na online upitniku i odgovorima 1.319 osoba u dobi od 38 do 45 godine, a koje su u prosjeku imale 40 godina. Definitivno Americki Kongres i Senat sa Doktorima iz vise zemalja su priznalli da je Internet sex opasan po dusevno i mentalno zdravlje

OB
-obrisani-
04:37 27.01.2011.

Sto bi sadana ovo rekla Gospodicna \"YS\', koja je postala Zvijezda na Date on line, na nekoliko stranica. Ima li istine, samo me zanima sto ona misli sada o ovome? Kao se poslije svih tih Date on line ili Sex on Line vratiti u normalan zivot? Kako nastaviti zivjeti sa starim tradicijama i vjerodostojnostima,vratiti moral i ugled u zivotu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije