Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBUDLJIVO

Dok vježbaju, neke žene redovito doživljavaju orgazme

'vjezbanje vjezba tjelovjezba fitness zdravlje dijeta sreca veselje radost ljeto odmor rekreacija zena trbuh dom kuca stan stanovanje pod parket raspolozenje tenisice prostirka'
''
21.03.2012.
u 15:48

Seksualno zadovoljstvo zanimljiva je nuspojava koju su znanstvenici zabilježili kod većine ispitanih žena

Osim zdravlja, dobrog izgleda i održavanja forme, ako je vjerovati znanstvenicima, žene imaju još jedan razlog više za tjelovježbu. Naime, prema studijama, dok vježbaju, kao zanimljiva nuspojava javlja se seksualno zadovoljstvo

Kako tvrde znanstvenici sa sveučilišta u Indiani, zabilježeno je da su žene najčešće doživljavale orgazam dižući utege i izvodeći trbušnjake, a u nešto manjoj mjeri vježbajući jogu, vozeći bicikl, trčeći i planinareći.

U istraživanju je sudjelovalo nekoliko stotina žena u dobi od 18 do 63 godine, a više od polovice ispitanica iskusilo je seksualno zadovoljstvo tijekom vježbanja više od deset puta u nekoliko godina, koliko se aktivno bave nekim oblikom rekreacije.

– Vježbe koje su najčešće povezane s pojavom orgazma su trbušnjaci, penjanje uz uže ili šipku, vožnja bicikla i dizanje utega – izjavila je Debby Herbenick koja je vodila istraživanje. Dodala je da je najzanimljivije što nijedna od tih žena u trenutku kada se ekstaza dogodila nije razmišljala o nekome tko je seksualno privlači.

– Ključ je, čini se, u aktivaciji određenih mišića – zaključila je Herbenick.

Komentara 8

MI
mica1111
15:58 21.03.2012.

...inače,kad radim ovu vježbu na pilatesu,seks mi apsolutno ne dolazi na pomisao... ...bit će da nisam normalna..:)))

ST
stranac
19:26 21.03.2012.

ima zena kada vide mene dozive orgazam,neznam dali lazu,,,

MI
mica1111
15:53 21.03.2012.

...ma jelte,ja ne spadam među te sretnice...usput,što je sa muškim ispitanicima... ...jel oni kaj doživljavaju..:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije