Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traumatično iskustvo

Djevojka ugradila spiralu koja joj dvaput uzrokovala sepsu: Sve je počelo s bolovima u trbuhu

Privatna arhiva
03.03.2020.
u 15:42

Mlada djevojka odlučila se od trudnoće zaštiti spiralom koja je uzrokovala sepsu.

Jess Cowgill (25) ugradila je bakrenu kontracepcijsku spiralu još prije sedam godina kako ne bi došlo do neželjene trudnoće, prenosi Mirror.co.uk. Sada, nakon toliko godina, dobila je sepsu, a liječnici su upozorili njezinu obitelj da postoji jako mala vjerojatnost da će preživjeti.

Njezin zaručnik Nathan Grogan (27) progovorio je o svemu kako bi upozorio druge žene na opasnost spirale: "Sve se dogodilo tako brzo, u jako kratkom roku bila je na dvije operacije opasne po život i upozorili su nas da možda neće preživjeti."

Foto: zvonimir ferina

Znate li kako se pravilno peru ruke? Pogledajte u videu:

Početkom ovog mjeseca, Jess je počela osjećati jaku bol u trbuhu, ali poslali su je doma s antibioticima uz objašnjenje da ima infekciju urinarnog trakta. Već idućeg dana bol je bila jača, pa je odmah otišla u bolnicu, a liječnici su ostali u šoku kada su shvatili da se spirala 'zalijepila' za njezinu maternicu te je tako došlo do sepse.

"Imala je spiralu sedam ili osam godina, a sve je počelo bolovima u trbuhu. Prvo nisu mogli otkriti što je uzrokovalo vodu u njezinom trbuhu, pa su je odlučili otvoriti. Vidjeli su da je spirala zalijepljena za maternicu i da je tako došlo do infekcije koja je zahvatila njezine jajnike i trbuh. Ispostavilo se da je riječ o sepsi od koje su se organi počeli gasiti", priča Nathan i nastavlja: "Mislili su da su sve uklonili i prebacili su Jess na intenzivnu njegu. Onda su nam rekli da se možda neće izvući, bilo je užasno. Počela je ponovno osjećati bolove pa je morala na još jednu hitnu operaciju. Rekli su nam da se sepsa vratila i da je deset puta gore. Jetra i slezena su joj otkazale."

Foto: zvonimir ferina

Ipak, Jess se izvukla nakon druge operacije i počela se oporavljati. Liječnici kažu da je dug put ispred nje do potpunog oporavka. Jess i Nathan, koji su zajedno još od tinejdžerskih dana, a zaručeni od 2015. godine, možda neće moći imati djecu u budućnosti zbog njezinog stanja. "Znali smo da je to moguće i nije kraj svijeta, postoje i drugi načini. Ona je to sve tako dobro podnijela, i ništa mi nije važno osim da je ona ovdje", kaže zaručnik. Jess želi upozoriti druge žene koliko je rizično imati spiralu. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar NeNormalan
NeNormalan
16:19 03.03.2020.

nisi ti trebao toliko skakati po siroti pa nebi ni sepse bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije