Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIJELJENA MIŠLJENJA

Djedu i baki susjedi u poruci zaprijetili policijom zbog preglasnih unuka: 'Uznemirili su nas!'

Shutterstock
28.09.2022.
u 13:30

U poruci je pisalo i da baka i djed očito ne paze dobro na djecu i da nemaju niti malo obzira prema drugima

Jedan otac podijelio je na Redditu poruku koju je susjed ostavio njegovim roditeljima kada su čuvali unuke, a korisnici su bili zaista podijeljenih mišljenja. Naime, u poruci napisanoj rukom, osoba je zahtijevala da se bučni unuci stišaju, te da ih baka i djed odvedu u lokalni park na igru kako ih više ne bi uznemiravali, piše The Sun.

Što majke najviše žele dobiti za poklon? Možda ćete se iznenaditi:

1/6

- Dragi susjedi, vaši unuci prave zaista puno buke i cijelo poslijepodne su vrištali i vukli glasne igračke, čime su nam remetili mir. Živite u stambenoj zgradi visoke gustoće s puno susjeda. Imamo djecu u našoj zgradi i oni idu u park kada trebaju stvarati buku, pa možete tako i vi - pisalo je u poruci. 

U poruci je dalje glasilo da baka i djed očito ne paze dobro na djecu i da nemaju niti malo obzira prema drugima, te da će razmisliti o tome da kontaktiraju policiju jer ne mogu to više podnijeti. Na kraju poruke pisalo je da su im uništili cijeli dan koji je namijenjen za odmor.

Korisnici  Reddita bili su podijeljeni oko toga tko je u krivu, a mnogi su kritizirali pasivno agresivni ton poruke. 

- Ne bih bio ovako bezobrazan, ali živim u zajednici gdje ima dosta djece i stvarno me nervira kada ih čujem da vrište - napisao je jedan korisnik.

- Vriska djece je grozna, ali ovo se čini zaista pretjeranim ako je to jednokratno, a djeca zapravo ne žive tamo - dodao je drugi. 

No, bilo je i dosta onih koji su stali u obranu susjeda, te tvrdili da su baka i djed krivi što nisu pazili da njihovi unuci ne rade toliko buke. 

- Malo je pasivno agresivna poruka, no ako su djeca bila tako bučna što su baka i djed radili? Pristojno je spriječiti djecu da vrište i lupaju stvarima i time ometaju druge u zgradi - dodala je treća korisnica. 

[ANKETA] Izuvate li cipele kada dođete kod nekoga u goste i očekujete li isto od svojih gostiju? 

Ključne riječi

Komentara 3

SA
saba
09:02 01.10.2022.

Buka je dozvoljena od 17-22, što nije dozvola za opći raspašoj. Ajde ponekad neko slavlje, tulum niko niš ne veli, ali mene bi svaki dan stampedo iznad glave isto smetao. I imam djecu pa znam koju količinu buke mogu proizvesti i pazili smo da to ne rade, a za svaku proslavu dječjih rođendana smo ranije upozorili susjede da se mogu to popodne "evakuirati" i poslije odnijeli malo torte.

LI
liliZG
13:56 28.09.2022.

živim u zgradi gdje je susjeda zvala policiju djedu i baki koji popodne tri sata ukupno čuvaju unuke, znate ono , pokupe ih iz vrtića i starci dođu po njih, otprilike od 16-19 najkasnije,..uglavnom smetalo joj je što su bučni i stvaraju nered njoj iznad glave, ...mene veseli što sam živjela u doba kada se igranje djece , vježbanje pjevanja ili raznih instrumenata nije smatralo bukom već poželjnom aktivnosti a svi susjedi su aktivno sudjelovali u radostima istih, no vratimo se na temu, gospođa je najmanje pet puta zvala policiju zbog buke, zadnje je došao sam inspektor i objasnio joj da će slijedeći puta odvesti nju , razlog zanimljiv.... u našem kućnom redu buka je dozovljena od 16-23H, znači time se ne narušava kućni red, klinci su tu realno gledano , kratko vrijeme, i inspektor je ocijenio da gospođa troši policiji dragocjeno vrijeme. i još jedna osobna crtica....gospođa je penzionerka, ima također unuke , oni žive tri ulice dalje, nitko od nas ih nije vidio, pa iz toga zaključujem da niti tamo nije poželjna osoba za druženje niti djeca dolaze u posjetu, vi ostali procijenite sami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije