Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Dekoracije će dulje trajati ako su jaja prazna; evo kako ih ispuhati i kako ih možete ukrasiti

BBC/Screenshot
03.04.2023.
u 15:30

Za jednostavan, ali efektan izgled, umočite ljusku jaja u ljepilo, a zatim u šljokice ili napravite simpatične piliće; trebate samo žute sličice i crni marker.

Samo nas dani dijele od Uskrsa i mnogi već počinju sa ukrašavanjem jaja, a ako ste se pitali kako ove godine napraviti nešto trajnije, ili vam je dosta kuhanih jaja i htjeli biste ih iskoristiti za neku slasticu, možda biste trebali razmisliti o ispuhivanju unutrašnjosti i dekoraciji same ljuske. Unutrašnjost jaja najlakše je ukloniti uz pomoć aspiratora za nos bebe, a pomoćnica urednika portala Good Food ima savjet kako to napraviti; kao i par ideja za ukrašavanje.

Za izvaditi žumanjak i bjelanjak iz jaja bez razbijanja ljuske će vam trebati iglica, štapić za koktel, dvije velike zdjele, tekućina za pranje posuđa i 'bejbi' aspirator.

"Prvo gurajući iglu pažljivo probušite jaje s oba kraja. Pokušajte napraviti rupu na dnu (najširem kraju) jajeta, i to dovoljno veliku da kroz nju stane štapić za koktel. Gurnite štapić u jaje da razbijete žumanjak, okrenite ga nekoliko puta i izvadite. Držite jaje iznad posude s većom rupom prema dolje i pritisnite aspirator preko manje rupice na vrhu, te s njim upumpavajte zrak u jaje. Zrak će izgurati žumanjak i bjelanjak u zdjelu. Pokrijte i stavite u hladnjak za kasnije korištenje. Praznu ljusku stavite u drugu posudu i napunite toplom vodom i tekućinom za pranje posuđa. Ponovno upotrijebite aspirator za pumpanje sapunice kroz ljusku jajeta. Ostavite ljusku da se ocijedi na kuhinjskoj krpi. Kada se potpuno osuši, spremni ste za ukrašavanje".

A ako vam je ponestalo ideja za ukrašavanje, isprobajte neki od ovih dizajna:

Jaja sa šljokicama

Foto: BBC/Screenshot

Za jednostavan, ali efektan izgled umočite ljusku jaja u ljepilo, a zatim u šljokice i ostavite je u posudi naopako, da se osuši. Za stvarno blještavi sjaj pričekajte dok se prva polovica ne osuši, a zatim premažite i vrh ljepilom i uvaljajte ga u svjetlucave šljokice.

Personalizirana jaja sa slovima

Foto: BBC/Screenshot
Napravite personalizirani dar tako da napišete inicijale na svakom jajetu. Prvo olovkom iscrtajte konturu, a kada budete zadovoljni, prijeđite preko nje trajnim markerom. Popunite sva mjesta srebrnim ili zlatnim flomasterom ili bojom i ostavite da se osuši.

Jaja sa pilićima

Foto: BBC/Screenshot
Sve što vam treba za ovaj slatki dizajn je paket malih, okruglih žutih naljepnica i crni marker. Pazeći da su ravnomjerno raspoređene, polijepite žute točkice po jajetu. Zatim flomasterom napravite točku u sredini za oko, dodajte kljun, krijestu na vrh glave i nekoliko vretenastih nožica..

Savjet: kako biste bolje skrenuli pozornost na svoja jaja, zdjelu s voćem napunite papirom u boji i napravite "gnijezdo" ili, ako imate dovoljno šalica za jaja, napravite izlog ukrašenih jaja na polici ili prozorskoj dasci.

Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije