Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domaće je najbolje

Danas radimo domaću tjesteninu od cikle i špinata. Nakon što je probate više nema povratka na kupovnu!

Marija Herjavić Jerkić
29.03.2022.
u 11:03

Otkrit ćemo vam tajnu – ne morate se "mučiti" sa svježim špinatom ili ciklom ako trebate domaću tjesteninu na brzinu. Možete se poslužiti prahom dehidriranog povrća kojeg ima u dobro opremljenim trgovinama sa začinima. Dakle, jednak posao kao da radite klasičnu tjesteninu, a izgleda jako primamljivo, pogotovo klincima!

Recept je osnovni za tjesteninu, na svako jaje 100 g glatkog brašna. Može i malo više ili manje brašna, ovisi o tome koliko je suho, koliko će upiti vode... Ideju za obojanu tjesteninu dala nam je blogerica Marija Herjavić Jerkić na svom Instagram profilu.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Domaća tjestenina s ciklom i špinatom

Sastojci:

3 jaja

300 g glatkog brašna, krenite s mrvicu manjom količinom pa po potrebi dodajte još

prah dehidriranog špinata/cikle (količina do željene jačine)

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Brašnu odmah dodajte prah cikle/špinata. Na količinu od 3 jaja i nešto manje od 300 g brašna dodajte punu jušnu žlicu želite li ovako jaku i intenzivnu boju. Vilicom povežite sastojke, malo utisnite rukom, da dobijete malo neuglednu, ali povezanu smjesu. Imate li stroj za tjesteninu ne morate mijesim rukama do lijepe i glatke smjese, već odmah podijelite tijesto na manje komade i provlačite kroz stroj za tjesteninu, na najvećoj širini. Zatim tijesto presavijte i ponavljajte postupak dok ne dobijete glatko tijesto. Ponavljajte sa cijelom količinom tijesta. Razvaljano tijesto tijekom rada stavljajte na neku tkaninu/stolnjak. Komad po komad postupno valjajte sve tanje i režite na željenu dužinu. Na kraju izrežite željeni oblik tijesta. Ne morate čekati da se tijesto osuši prije rezanja. Dovoljno je da se  prosuši onoliko vremena koliko je potrebno da razvaljate ostale komade. Pazite samo da razrezano ne bude nabijeno i spojeno, da se ne zaljepi jedno za drugo. Svako toliko, dok se gotovo tijesto suši na tkanini malo ga protresite prstima. Tijesto možete odmah kuhati, a ukoliko ga želite sačuvati treba biti potpuno suho prije spremanja u zatvorenu posudu kako se ne bi pokvarilo.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije