Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaka čast

Čitatelji popularnog magazina Condé Nast Travelera proglasili Hvar najboljim otokom u Europi

Shutterstock
09.10.2019.
u 12:33

Još je jedan biser Jadrana zasluženo proglašen najboljim, ovoga puta od čitatelja najpriznatijeg magazina specijaliziranog za putovanja

Otok Hvar je dobio više od 600 000 glasova čitatelja renomiranog i nagrađivanog newyorškog magazina posvećenog putovanjima Condé Nast Traveler i time je proglašen najboljim otokom u Europi za 2019. godinu. Biralo se između 30 otoka izvan teritorija Sjedinjenih Američkih Država. Popis se dijeli na regije, tako se birao najbolji otok Azije, Australije, Južnog Pacifika, Sjeverne Amerike, Europe i najbolji otoci u ostatku svijeta. 

Foto: Shutterstock

Magazin je za Hvar imao samo riječi hvale, a evo što su napisali: "Otok Hvar ima topla ljeta i blage zime, a također je i najsunčaniji otok u Hrvatskoj. Godišnje ima 2 800 sati sunca. Poznat je i po svojim plažama i tirkiznoj boji vode, ali postoji još jedna strana ovog otoka. S južne obale otoka se laganim usponom dolazi na tvrđavu Fortica, tvrđava iz 13. stoljeća koja ima prekrasan pogled na cijeli otok. 

Da biste vidjeli polja lavande na otoku, najbolje ga je posjetiti u rano ljeto."

Osim Hvara, na listi najboljih europskih gradova pronašli su se i otok Bronholm u Danskoj na drugom mjestu, dok se na ostala tri mjesta nalaze grčki otoci. Na trećem mjestu je otok Mikonos, na četvrtom Paros, a na posljednjem, petom mjestu nalazi se Kreta. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije