Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKLONITE BAKTERIJE

Čišćenje četke za kosu: Znate li kako i koliko često ju trebate prati?

Shutterstock
12.08.2022.
u 10:30

Ako imate jako dugu kosu ili koristite puno proizvoda za oblikovanje, četku ćete možda morati čistiti svaka dva tjedna

Možda ne smatrate da je čišćenje četke za kosu toliko važno, ali to je zadatak koji ipak ne biste trebali preskakati. Zapravo, većina ljudi vjerojatno četku za kosu čisti vrlo rijetko ili nikada, no važno je znati da četke za kosu održavaju vanjski sloj kose glatkim i pomažu u preraspodjeli ulja s vlasišta na ostatak kose, a neće dobro obaviti svoj posao ako su ispunjene kosom i ostacima svih proizvoda koje ste nanosili. Evo kako ju pravilno očistiti i koliko to često trebate napraviti.

Kako piše Real Simple, za većinu četki i češljeva dovoljno je temeljito čišćenje jednom mjesečno. Ako imate jako dugu kosu i koristite puno proizvoda za oblikovanje, možda ćete ju morati čistiti svaka dva tjedna. 

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

1/11

Prije nego što započnete sa čišćenjem vaše četke, detaljno uklonite sve dlake, a to možete napraviti provlačenjem češlja kroz čekinje četke kako biste omekšali kosu koja je zapela i odstranili ju. Zatim napunite jednu posudu toplom vodom i dodajte žlicu šampona i sode bikarbone. Potopite četke i češljeve i ostavite ih da tako stoje najmanje 30 minuta. Na kraju detaljno isperite i osušite lagano tapkajući ručnikom po njima. Kada nemate vremena za detaljno pranje, dobro je i samo redovito uklanjati zapetljane dlake oko čekinja.

5 stvari na koje biste trebali pripaziti prilikom čišćenja četki:

1. Preskakanje redovitih čišćenja, odnosno barem jednom mjesečno

2. Namakanje drvene četku za kosu - jer to može uzrokovati pucanje drveta i otpuštanje čekinja

3. Korištenje pretjerano vruće vodu ili topline kada čistite i sušite četke - jer se sintetičke čekinje mogu izobličiti ili rastopiti, a visoka temperatura uništava ulja u prirodnim čekinjama

4. Dezinficiranje  alkoholom - jer može osušiti prirodna ulja u čekinjama

5. Zaboravljanje čišćenja drške i glave četke - drška je izložena svim bakterijama s vaših ruku

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije