Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve je u zagrijavanju

Četiri sjajna načina da očistite mikorovalnu lakše nego ikada

shutterstock
13.06.2020.
u 07:00

Prolijevanje umaka, zagrijavanje i špricanje hrane, sve su to stvari koje svakodnevno prljaju mikrovalnu pećnicu. Donosimo vam nekoliko trikova kako je očistiti bez muke.

Mikrovalna pećnica u svakodnevnom je korištenju i često se lako isprlja raznom hranom. Od masnih naslaga do zagorenih ostataka hrane, mikrovalna pećnica uvijek na sebi ima ostatke zagrijavanja hrane. Čišćenje mikrovalne pećnice često je naporan posao i zahtijeva puno muke i trljanja, prenosi Real Simple. No nekoliko jednostavnih trikova pomoći će vam da svoju mikrovalnu pećnicu očistite u svega nekoliko minuta bez imalo napora. 

Pogledajte kako napraviti tatarski biftek:

Metoda s limunom

Posudu napunite vodom, a zatim dodajte nekoliko kriški limuna. Stavite posudu u mikrovalnu pećnicu te zagrijavajte dok voda ne počne kipjeti, oko tri do pet minuta. U mikrovalnoj pećnici trebala bi se pojaviti vlaga, a ako nije, zagrijavajte još nekoliko minuta. Zatim samo mokrom krpom obrišite mikrovalnu i riješit ćete se svih mrlja. 

Metoda s octom

Kada su vam mrlje u mikrovalnoj pećnici jako teške za očistiti, pomoći će vam malo octa. Našpricajte unutrašnjost mikrovalne octom te pustite da odstoji barem 15 minuta. Zatim mokrom krpom obrišite sav ocat i prljavštinu, povremeno tijekom pranja ispirite krpu. 

Metoda s deterdžentom za pranje suđa

U posudu nalijte čašu vode i dodajte jednu žlicu deterdženta za pranje suđa. Smjesu zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici barem jednu minutu, dok ne nastane vlaga, ali pazite da vam smjese ne bi zakipjela. Ostavite je još oko tri minuta da odstoji prije otvaranja mikrovalne pećnice. Zatim je pažljivo izvadite van i unutrašnjost očistite papirnatim ručnicima. 

Metoda sa sodom bikarbonom

Za rješavanje tvrdokornih mrlja, u posudi napravite smjesu od sode bikarbone i vode. Nanesite smjesu na sve tvrdokorne mrlje u vašoj mikrovalnoj pećnici te pustite da odstoji pet minuta, a zatim obrišite mokrom spužvom. 

Pogledajte koliko Zagrepčani poznaju stare purgerske riječi:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije