Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemirne žene

Čak 96 posto žena svakodnevno progoni osjećaj krivnje

iscrpljenost
Photos.com
28.12.2010.
u 12:52

Osjećaj krivnje mogu izazvati odnosi s prijateljima, partnerom i obitelji, ali i posao te nezadovoljavajuća linija

Britansko istraživanje otkrilo je da živimo u vremenu iznimno jakog osjećaja krivnje, a to se posebice odnosi na žene, otkriva Daily Mail. Naime, čak 96 posto žena svakodnevno osjeća krivnju zbog niza razloga. Osjećaj krivnje mogu izazvati odnosi s prijateljima, partnerom i obitelji, ali i posao te nezadovoljavajuća linija. Čak polovica žena koje su sudjelovale u istraživanju priznala je da se nerijetko noću bore s osjećajem krivnje.

Pri samom vrhu liste stvari koje izazivaju krivnju nalazi se konzumacija nezdrave hrane kojoj je često teško odoljeti te osjećaj da ne provodimo dovoljno vremena s obitelji i zanemarivanje posla na radnom mjestu. Kako tvrde znanstvenici, žene se iznimno osjećaju krive kada smatraju da nisu dovoljno dobre u svim svojim ulogama – kao majke, supruge, prijateljice i kćeri, i to upravo zbog obiteljske, kulturne i religijske tradicije koje godinama uče žene da moraju biti "dobre".

Kada žene misle da druge ne stavljaju na prvo mjesto, automatski osjećaju da čine nešto loše, i tada je osjećaj krivnje neizbježan, tvrde znanstvenici. Za razliku od žena, muškarci se znatno rjeđe bore s osjećajem krivnje. Razlog tome znanstvenici pronalaze u objašnjenju da žene za mnoge propuste krive isključivo sebe, dok muškarci pronalaze razlog u vanjskim faktorima.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Gentoo
Gentoo
13:54 28.12.2010.

Pa i kod nas je slicno. Teta Jadranka ima strasa osjecaj krivnje pa obilazi po domovima sasavu djecu.

RO
rokoniksa
11:39 29.12.2010.

Evo i zašto... http://www.zabavnikplus.com/Naslovnica/Prikazclanka/tabid/59/ArticleId/1814/language/en-US/DAS-EXPERIMENT-Metode-s-kojima-cete-povecati-va-scaron-eg-ldquo-malog-rdquo.aspx

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije