Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotovo za čas!

Brz i ukusan recept: Pripremite ljetnu tjesteninu u umaku od paprike!

Shutterstock
21.06.2023.
u 16:30

Kada nemate volje niti vremena kuhati po vrućinama, isprobajte ovaj recept

Kada nastupi ljeto i vrućine, rijetko kome se da provoditi sate kuhajući u kuhinji. Upravo zato dobro je imati lagane i brze recepte za ručak, koji vam neće uzeti puno vremena. Isprobajte kremastu tjesteninu u umaku od paprike koja se sprema u kratkom vremenu od tek nekoliko jednostavnih namirnica, piše Feel Good Foodie.

Sastojke za umak prvo propirjajte na nešto domaćeg maslinovog ulja, a onda smućkajte u fin umak uz pomoću blendera ili sjeckalice za povrće. Ako ne podnosite ljutu hranu, nemojte stavljati čili papričicu u umak već je zamijenite s nešto crvene paprike u prahu. 

VEZANI ČLANCI: 

Sastojci: 

Priprema: Tjesteninu skuhati prema uputstvu na pakiranju. U međuvremenu oprati paprike, očistiti od sjemenki i izrezati na kockice. Luk oguliti i izrezati na trakice. U dubokoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodati luk i paprike, te pržiti dok povrće ne omekša. Povrću dodati dvije kutlače vode u kojoj se kuha tjestenina. Poklopiti i kuhati 7-8 minuta. Nakon toga, skinuti s vatre i povrće dodati u blender zajedno sa sirom i mlijekom. Dodati sol i miješati dok se sastojci ne sjedine. Dobiveni i umak uliti u tavu. Umaku dodati ocijeđenu tjesteninu i izmiješati. Na kraju pospite isjeckanim peršunom i poslužite.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije