Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo i lako

Bit će blistavo čista: Evo kako jednostavno i brzo očistiti staklena vrata tuš-kabine!

Shutterstock
20.06.2023.
u 07:00

Ništa neće svježe očišćenoj kupaonici udahnuti završni sjaj kao besprijekorno čista staklena vrata tuš-kabine, a uz ove metode čišćenja taj zadatak vam neće predstavljati problem

Nakon što primijetite tvrdokorne mrlje na staklenim vratima tuš-kabine, vrijeme je za dubinsko čišćenje. Preporučljivo je redovito održavanje vrata tuš-kabine i dubinsko čišćenje nakon nekoliko tjedana. No, kako očistiti vrata octom i uljem? Sve što će vam trebati za ovo čišćenje su ocat, deterdžent za pranje posuđa, eterično ulje, bočica s raspršivačem i lijevak, piše Better Homes & Gardens.

Dodajte pola šalice tekućine za pranje posuđa u bocu s raspršivačem, a zatim dodajte jednu i pol šalicu octa. Pazite da ne prepunite bočicu jer tek trebate dodati eterično ulje u bočicu s raspršivačem.

VEZANI ČLANCI:

Nakon dodavanja ulja, dobro protresite bocu kako bi se sastojci pomiješali. Prskajte po vratima tuša dok površina potpuno ne bude prekrivena mješavinom. Ostavite ocat i ulje preko noći ili barem 30 minuta. Zatim izribajte i isperite vrućom vodom kako biste dobili blistava i čista vrata tuša. Ovo je siguran i brz način za čišćenje vrata octom i uljem.

Koliko često čistiti staklena vrata tuš-kabine? Mrlje od tvrde vode nastaju kada se kapljice vode osuše na staklu, a plijesan i plijesan mogu rasti u vlažnom okruženju. Da bi staklena vrata bila čista, prevencija je ključna. Kako tvrde stručnjaci, najbolje što možete učiniti jest obrisati vrata ručnim peračem prozora nakon svake uporabe. Pomoći će u sprečavanju nakupljanja naslaga tvrde vode, tako da kasnije nećete morati toliko ribati. Planirajte brisati vrata tuš-kabine svaku večer nakon što se posljednja osoba okupala taj dan. Ovo je također najbolje vrijeme za čišćenje tuš-kabine jer je topla voda već opustila prljavštinu. Ostavite vrata otvorena nakon tuširanja, to će pomoći da se osuši. 

Raspored čišćenja staklenih vrata tuš kabine: Ako nastavite s redovitim laganim održavanjem, vrata tuš-kabine trebali biste temeljito čistiti samo svakih nekoliko tjedana. Svaki dan nakon tuširanja obrišite staklena vrata tuša i ostavite ih otvorena da se prozrače. Jednom tjedno obrišite cijeli tuš spužvom ili pjenom za čišćenje. Jednom mjesečno obavite temeljito čišćenje. Temeljito izribajte cijeli tuš, pazeći da uđete u sve kutove i pukotine.

Stručnjakinja podijelila recept za otopinu koja prašinu drži dalje od namještaja i do mjesec dana!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije